reklam

15 Şubat 2005 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Mimarlık Bir “Pazarlama Aracı” Olarak Sunulacak

8 Mart - 15 Mayıs 2005 tarihleri arasında Hollanda Mimarlık Enstitüsü NAI, bir sergi düzenleyerek mimarlığı bir pazarlama aracı olarak sunacak.

“İlanlar & Mimarlar” konulu serginin ana teması mimarlığın bir pazarlama aracı olarak sergilenmesi.

Yakın zamana kadar mimarlar, reklam konusunda daha çok özelliklerini sergileyerek göze çarpıyorlardı. “İlanlar & Mimarlar” konulu sergi, bu gelişimleri, olayla ilgili uzman görüşleri eşliğinde dergi ve TV programlarındaki cezbedici örneklerle sunacak. Bu sergide mimari özellikler taşıyan ticari ürünlerin örnekler ve reklamları sergilenecek.

Sergilenecek ürünlerin çeşitleri sanatçı ve mimarlara göre değişiklik gösterebilecek ve her sektöre özel bir bölüm olacak.

Mimarlar genellikle siyahlara bürünmüş, gözlüklü ve papyonlu kişiler olarak tarif edilir. Görünüş olarak yenilikçi ve yaratıcı arabuluculardır. Mimarlar, herkesin zevk ve fonksiyonu birleştirme konusunda güvendiği kişilerdir. Doğal olarak, mimarlar sık sık eskiz rulolarını ve maketlerini koltuk altlarında taşır. Volvo’larını ya da Saab’larını kullanırken her zaman hareket halinde ve dinamiktirler.

Norman Foster Rolex Satıyor
Sadece reklamcılar mimarları imaj olarak kullanmıyor, aynı zamanda mimarlar da aktif olarak kendi imajlarını geliştirmek için buna yardımcı oluyor. Mimarların rol aldığı ticari ürünlere yönelik reklamlara çok sayıdaki örnek “İlanlar & Mimarlar” Sergisi’nde de gösterilecek. Bunlardan en fazlası da elit kesimin dikkatini çekmesi için yapılmış ve bu kesimin tüketimine yönelik lüks eşyalar için hazırlanmış reklamlar. Yapının arkasındaki yüz ya da isim ne kadar tanıdık olursa, isimler ne kadar büyük olursa reklamın çekiciliği de o kadar fazla olur. Norman Foster Rolex satıyor, Zaha Hadid ve Frank Gehry Vitra mobilyalarını satıyor, Massimiliano Fuksas Mont Blanc kalemlerini satıyor ve OMA’nın da Prada ile iletişimi devam ediyor.

Not: Bu sergi Arconiko Mimarlık’ın yardımları ve Gerd Streng’in işbirliği ile gerçekleşiyor.

Sergi hakkında ayrıntılı bilgi almak için tıklayın.

NAI - Çeviren: Rabia Alga

 

Şubat 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  MVRDV 14 Nisan 2005 tarihinde saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz