reklam

18 Şubat 2005 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

2. Rotterdam Mimarlık Bienali’nin Programı Açıklandı

2. Uluslararası Rotterdam Mimarlık Bienali’nin ana programı 15 Şubat tarihinde açıklandı. Bienalin teması olan “The Flood” (Taşkın), “The Water City” (Su Şehri), “Mare Nostrum” (Bizim Deniz), “Polders” (Denizden Kazanılmış Alanlar), “Three Bays” (Üç Körfez) ve “Flow” (Akış) konulu sergiler Hollanda’da ve bütün dünyada su ile mimarlık ilişkisine dikkat çekecek.

Hollandalı ofis West 8’in kurucusu ve geçtiğimiz yıl ARKIMEET konferansına konuk olan peyzaj mimarı Adriaan Geuze bu seneki festivalin küratörü.
26 Mayıs-26 Haziran 2005 tarihleri arasında sergiler Las Palmas ve Hollanda Mimarlık Enstitüsü (NAI)’nde izlenebilecek. Buna ek olarak bienal boyunca pekçok konferans, seminer, gezi, film programı ve bir şehir programı da yer alacak.

The Dutch WaterCity
Bu sergi Hollanda ve dünyadaki diğer tipik kıyı şehirlerinin geçmiş, bugün ve geleceğini betimliyor. Bu şehirlerin tarihindeki önemli problem suyun yükselmesi ve kalabalık nüfus olmuş. Bunlar ne kadar şiddetli olursa olsun su kıyısında olmak ve su ile yaşamak eski bir gelenek. Tasarımcılar ve mühendisler suyun yükselmesine problemine karşı yaratıcı çözümler getirmişler.

Mare Nostrum
Mare Nostrum, küreselleşmenin etkilerine odaklanıyor: Suda huzur arayanların yarattığı turizm yoğunluğu. Ilımlı ve subtropikal iklim bölgeleri tatilciler ve kış ayları için geçici olarak yer değiştirenler için favori mekanlar. Kıyı turizmi yavaşça bütün dünyaya yayılıyor ve bu da yerel kültür, ekoloji, ekonomi ve politika için bir nimet.

Polders
Hollanda’nın peyzajı, muntazam hendekler, su yolları ile çevrelenmiş ve üzerine dünyaca ünlü değirmenler, inekler ve çiftlik evleri kondurulmuş. Fakat bu peyzaj kuşatma altında. Gelecekte kırsal bölgeyi kuşatacak kentleşme, tarım ve sulama sektörünü değiştirecek. Hollanda’nın peyzajının gelişimi ve özgünlüğü anlatan denizden kazanılmış 15 alanın seçildiği bir sergi ile 4 Eylül’e kadar izlenebilecek.

Three Bays
Three Bays sergisi Tokyo, Amsterdam Koyları ve Venedik Lagünü’ndeki 400 yıllık yaşamı karşılaştırmalı olarak sunan bir çalışma. Sergi 4 Eylül’e kadar gezilebilecek.

Flow
Flow uluslararası genç mimarlık ofislerinden seçilmiş su ve peyzaj arasındaki ilişkiyi anlatan projeleri kapsıyor. Sergide ayrıca “Suya Dayanıklı Ev Tasarımı” temalı uluslararası workshop çalışmasındaki öğrenci çalışmaları da yer alacak. Sergi 21 Ağustos’a kadar izlenebilecek.

Arkitera - Derleyen: Emine Merdim

 

Şubat 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            
diğer aylar için tıklayın

Platform

Arkitera Platform 2004 - 2005, toplantılarının beşincisi 4 Mart 2005 tarihinde Yunus Emre Kampüsü Halk Bilim Araştırmaları Merkezi Salon 2003'te gerçekleşecek.

Yönetici: İhsan Bilgin
Davetli Tartışmacılar: 
Halit Halaç
, Kenan Güvenç, Hasan Özbay, Han Tümertekin


Kale Grubu'nun  katkılarıyla

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz