reklam

11 Mart 2005 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

İnsan sarrafı asansör

Maslak'taki 145 metrelik Sun Plaza, teknoloji harikası akıllı asansörleriyle dikkat çekecek. Akıllı asansörler çalışanların ineceği katı bilecek.

İstanbul Maslak'ta göğe doğru yükselen ve tamamlandığında Maslak'ın en yüksek iş merkezi haline gelecek olan 145 metre yüksekliğindeki Sun Plaza, teknoloji harikası akıllı asansörleriyle de dikkat çekecek. Eski bir fabrikanın bulunduğu arazi üzerine yapılan Sunjut firmasına ait Sun Plaza, toplam 37 kattan oluşuyor. Sun Plaza'ya, ileri teknolojiye sahip 12 adet Schindler marka asansör konacak. Plaza'nın yapımı tamamlandığında, asansör lobisinde buton aramak, 'dong' seslerine koşup asansörün hangi kata gideceğini merakla beklemek gibi endişelerde yerini, teknoloji harikası bu cihazlara bırakacak.

Yaka Kartları Tarih Olacak
Bu binada asansörler, bina sakinlerini "gözünden" tanıyacak, ziyaretçileri direkt olarak geldikleri kişiye götürecek. Akıllı asansör, bina çalışanının asansöre girmeden önce önünden geçtiği ve kişisel bilgilerinin depolandığı güvenlik aparatı "iris (retina) okuyucular" sayesinde kişiyi tanıyacak, hangi kata gideceğini bilecek ve onu, uygun asansöre yönlendirecek. Binada ziyaretçiler için kurulacak kontrol sistemi sayesinde danışma masalarına da ihtiyaç kalmayacağı belirtiliyor.
Sabah - Özlem Yurtçu

 

 

 

 

 

Mart 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
diğer aylar için tıklayın

Mimarlık ve tasarım dünyası ile ilgili genel tartışma konuları Mimarlık forumunda

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz