reklam

15 Mart 2005 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Hava kirliliğini önleme formülü

Hava kirliliğine ilişkin yönetmelik 1 nisanda yürürlükte olacak.

Hava kirliliğinin yoğun olarak yaşandığı kentlerden biri de İstanbul Çevre Bakanlığı'nın hava kirliliğini önlemek için hazırladığı yönetmeliğe göre, doğalgazın ulaştığı bir yerleşim yerinde kömür veya fuel-oil gibi yakıtları kullanmaya devam edenler, doğalgaza geçmeleri konusunda uyarılacak.

Türkiye, yeni yasa ve uygulamalarla tanışacağı 1 nisan için gün sayıyor. 1 nisan, çevre alanında da bazı yeni düzenlemeler getiriyor.

Bunların başında da 'ısınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin kontrolü yönetmeliği' geliyor. Çevre Bakanlığı, hazırladığı bu yeni yönetmelikle çevre kirliğini en aza indirmeyi hedefliyor.

İlk önce hava kirliliği tespiti
Yönetmelikle birlikte öncelikle hava kirliliğinin yoğun olduğu iller belirlenecek. Bu iller belirlendikten sonra çevre müdürlükleri ve belediyelerin yetkilileriyle toplantı yapılacak, doğalgaz veya yenilenebilir enerjinin ulaştığı yerler tespit edilecek.

Doğalgazın ulaştığı bir mahalle hala kömür veya odun yakıyorsa, doğalgaza geçmesi için uyarılacak. Hanelere yakıt türlerini değiştirmeleri için belirli bir süre verilecek.

Bu sürenin en fazla iki yıl olması öngörülüyor. Kendilerine tanınan sürede doğalgaza geçmeyenler hakkında yapılacak işlem ve verilecek cezalar ise henüz belirlenmedi.
CNN Türk

 

 

Mart 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
diğer aylar için tıklayın

Kentin fiziksel çevresi, sorunları ve kentli olmak üzerine görüşlerinizi Kent başlığı  altında tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz