reklam

24 Mart 2005 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Evin hakimi: Televizyon

Evlerin yaşama alanları için tasarlanan yeni ürünlere bakarsanız, o küçük siyah kutu için planlanmış pek çok fonksiyonel ünite görürsünüz. ‘Eve dönüş’ eğilimiyle birlikte baştacı edilen televizyonlar, uzun zamandır bulundukları alana hükmeden bir güce sahipler.

Salonda önce onların yeri belirleniyor, sonra diğer elemanların. Bunu fark eden üreticiler de televizyon, multimedya ekipmanları ve ev sineması sistemleri için özel tasarlanmış üniteler sunuyorlar.

Tarzımız ya da televizyon modelimiz ne olursa olsun, yaşama alanlarının düzenini kurarken diğer tüm elemanları bu küçük (ya da büyük) sihirli kutunun yerine göre belirliyoruz. Koleksiyon Mobilya’nın Art Direktör’ü Koray Malhan’a göre televizyon evlerin mabedi konumunda; hatta evlerin Buda’sı. Özellikle plazma TV’lerin teknolojik özgürlüğü, seyretme alanındaki tasarımları da farklılaştırabiliyor.

Ev kültüründe girilen yeni dönem, insanların evde yaptıkları aktivitelerle ev dışında yaptıkları aktivitelerin yer değiştirmesine neden oluyor. Ev dışındaki restoranlara, spor merkezlerine ya da kulüplere de ev sıcaklığı veriliyor; örneğin kitaplık ya da ev sineması sistemleri konuluyor.

Ev ise, yeni bir sosyal merkez olmuş durumda. Evde düzenlenen yemekli davetler ve ev sineması partileri gibi aktiviteler öne çıkmakta, ev teknolojileri ise tüm bu yeni oluşumu desteklemekte. Giderek büyüyen televizyonlar, yüksek teknoloji ürünleri ve plazmalar da bu oluşumun bir devamı.

Plazma önü yaşama alanı
Dekorasyon firmalarındaki pek çok ürün ekran ve oturma grubu yerleşimini çözse de, tasarımcılar hep daha farklı çözümler peşinde. Bundan yola çıkan Maison Française dergisi, Digicom-Pioneer ve Koleksiyon Mobilya işbirliğiyle bir ‘plazma önü yaşama alanı tasarlama’ yarışması düzenliyor: Plazma-Room.

Sektöre canlılık getirmek, yaratıcılığı teşvik ve motive etmek ve yeni yetenekler keşfetmek amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya, üniversitelerin endüstriyel tasarım, mimarlık, iç mimarlık, güzel sanatlar ve benzeri bölümlerinde eğitim gören tüm öğrenciler ve profesyoneller katılabiliyor.

Yarışmacılardan istenen, bir plazma televizyonun etrafında, beş metre çap içerisinde, özgün, yaratıcı ve hayata geçirilebilir bir mekan tasarlamaları. Bu mekan içinde en az bir, isterlerse daha fazla ünite ise (TV ünitesi, oturma ünitesi, raf sistemi vs.) kendi özgün tasarımları olacak.

Yarışmanın ödülleri de çok cazip. Yarışmada birinci seçilen katılımcı, 109 cm. Pioneer Plazma TV ve tasarladığı ünitenin üretilmiş halini kazanacak. Ayrıca Koleksiyon tasarımcıyla anlaşıp patentli üretim yapabilecek. İkinci seçilen kişi Pioneer DVD kaydedici ve Koleksiyon Mobilya’dan bir oturma grubu; üçüncü seçilen kişi Pioneer DVD oynatıcı kazanacak.

Başvuru yapacakların, www.plazmaroom.com  adresli sitedeki başvuru formunu doldurup, alacakları referans numarası ile çizimlerini CD’de göndermeleri gerekiyor. Son başvuru tarihi 30 Nisan 2005.

Yaratıcılık burada
Biliyorsunuz evinize size özel detaylar katmak çok moda. Danteller, tığ işi süsler veya boncuklar gibi... Bu konuda hevesiniz varsa, ilk sayısı yayınlanan Burda Hobi dergisine bir göz atın; oyuncak yapımından cam boyamaya kadar pek çok konuda öneriler bulacaksınız.

Sofrada sanat
Her biri sanat eseri niteliği taşıyan tasarımları, kalitesi ve farklı çizgisiyle mutfaklardaki her türlü ihtiyaca cevap veren Jumbo, sofra takımlarında da neşeli, renkli, yani tam ‘baharlık’ modellere sahip. www.jumbo.com.tr  
Hürriyet - Melda Narmanlı Çimen

 

Mart 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
diğer aylar için tıklayın

Kelime manası ipotek anlamına gelen "mortgage", bir çeşit gayrimenkul finansman sistemini ifade ediyor. Mortgage Sistemi hakkında detaylı bilgi edinmek için tıklayın.

Arkitera.com/gündem

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz