reklam

25 Mart 2005 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

İstanbul kentsel dönüşümünde Türkiye ve İngiltere işbirliği

'İngiltere-Türkiye İstanbul Kentsel Dönüşüm Sempozyumu'nda konuşan Başkan Topbaş, deprem riskinin kentsel dönüşüm için bir şans olarak kullanılabilineceğini söyledi.

'İngiltere-Türkiye İstanbul Kentsel Dönüşüm ve Yenileşme Sempozyumu' İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, İngiltere İstanbul Başkonsolosu Barbara Hay ve yerli-yabancı çok sayıda uzmanın katılımıyla Alibeyköy'deki İGDAŞ Genel Müdürlüğü'nde düzenlendi.

Sempozyumda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, deprem riskinin İstanbul'un kentsel dönüşümü için bir şans olarak kullanılabilineceğini söyledi. Başkan Topbaş, "Kentsel dönüşüm projeleri bir an önce hayata geçirilmelidir. Deprem riskini, bu kentin yenilenmesi açısından bir şans kabul ediyorum. Halkda bu dönüşüm projelerine katılmalıdır" dedi.

Artık dünyanın gündeminde olan İstanbul'un, Fransa'nın Cannes kentinde projelerin yarıştığı toplantıda birinci öncelikli yatırım bölgesi ilan edildiğini hatırlatan Mimar Topbaş, "İstanbul ciddi şekilde yatırımcıların dikkatini çekmektedir. Bu çerçevede Dünya Gayrimenkul Yatırımcılar Birliği'nin kongresinin Haziran ayı içinde İstanbul'da yapılacaktır diye konuştu.

İngiltere İstanbul Başkonsolosu Barbara Hay da İstanbul'un kentsel dönüşüm projelerine ülkesinin de destek vereceğini belirterek, "İngiltere ve Türkiye'nin özellikle bu dönemde birlikte çalışması çok önemli. Altyapıyı AB standartlarına göre beraber hazırlayacağız. Bu projenin Türkiye'nin AB niyetleri içinde çok önemli olduğuna inanıyoruz. İstanbul'da bundan sonra hukuksal ve finansal çalışmalar da yapacağız. Özellikle tecrübelerimizi paylaşarak sizlerin AB fonlarına ulaşmanızı istiyoruz" şeklinde konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi

 

 

 

 

 

 

Mart 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
diğer aylar için tıklayın

Kentin fiziksel çevresi, sorunları ve kentli olmak üzerine görüşlerinizi Kent başlığı  altında tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz