reklam

25 Mart 2005 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Tuzla Gecekondu Dönüşüm Protokolü imzalandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında Tuzla'da 5 bin toplu konutun yapımını içeren gecekondu dönüşüm protokolü törenle imzalandı.

CNR Fuarcılık Merkezi'nde düzenlenen imza töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, İstanbul'da sağlıklı konutlar üretmeyi sağlayacak bir proje geliştirmeye çalıştıklarını, bu çerçevede ilçe belediyeleri ve TOKİ (Toplu Konut İdaresi) ile birlikte çalışma yürüttüklerini söyledi.

TOKİ ile kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde deprem riski olan binaların yenilenmesi, çarpık yapıların ortadan kaldırılması, çöküntü alanları ile başta tarihi yarımada olmak üzere tarihi yapıların yeniden ayağa kaldırılması çalışması yaptıklarını anlatan Başkan Topbaş, ilk aşamada 20 bin 630 konutu 1-1.5 yılda bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Topbaş, "Bu konutlarla İstanbul'un çağdaş bir yapıya kavuşmasını sağlayacağız" dedi.

TOKİ İstanbul'da 67 bin konut yapacak...
Törende konuşan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da İstanbul'un dünyada tanınma oranının yüzde 70, Türkiye'nin ise yüzde 50 olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri ile birlikte İstanbul'da modern dünyanın de beklentisi olan sağlıklı binalar yapacaklarnı açıkladı.

TOKİ'nin 1984'ten beri 7 bölgede 43 bin konut yaptığını, 1 milyon konutu da kredilendirerek bitirilmesini sağladığını anlatan Erdoğan Bayraktar, 1993'te Toplu Konut Fonu'nu kaldırılması nedeniyle kaynaklarının azaldığını, ancak artan göçle konut ihtiyacının arttığını kaydetti.

Bayraktar, Türkiye'nin 1,5 milyon konut ihtiyacı olduğunu ve bu ihtiyacın yüzde 5-10'unu TOKİ'nin üreteceğini vurgulayarak, 81 ilde 250 bin konut projeksiyonunu önümüzdeki dönemde hayata geçireceklerini söyledi. Bayraktar, bu kapsamda İstanbul'da 67 bin konut yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Başkan Topbaş, İstanbul'a 100 bin konut istedi
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın konuşmasının ardından tekrar söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, 67 bin konutun İstanbul için yeterli olmadığını, bu rakamın en az 100 bine çıkartılması yönünde talepleri olduğunu ifade etti.

"TOKİ ile çağdaş normlarda, deprem riskinden uzak, sağlıklı alanlarda, sağlıklı konutlar üretmeyi hedefliyoruz" diyen Başkan Topbaş, İstanbul'da 2.5 yıl içinde 29 bin 384 konut inşa edileceğini belirtti.

Üretilen her konutun giriş katının dar gelirli özürlü vatandaşlar için düzenlenmesini istediğini hatırlatan Mimar Topbaş, "TOKİ bunu olumlu karşıladı. KİPTAŞ'ın yapacağı konutlarda da bu düzenlemenin yapılması için talimat verdim. Konut yapan diğer firmalar da buna dikkat ve özen göstersinler" dedi.

İstanbul'un 15 ilçesinde kentsel dönüşüm çalışması planladıklarını belirten Başkan Kadir Topbaş, "2.5 yılda tamamlanacak konutlar, dar gelirli vatandaşlara uzun vadeli kira öder gibi satılacak. Konutların altyapısı ve pazarlaması Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Tuzla'da toplam 2 milyon metrekare alanda 5 bin konut yapılmasını öngören 'Gecekondu Dönüşüm Protokolü'nü imzaladılar.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi

 

Mart 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
diğer aylar için tıklayın

Kentin fiziksel çevresi, sorunları ve kentli olmak üzerine görüşlerinizi Kent başlığı  altında tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz