reklam

05 Mayıs 2005 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Türkiye’de Kerpiç Konulu İlk Uluslararası Konferans “Kerpiç’05”

Kerpiç konusunda dünyada ve Türkiye’de yapılan çalışmaları bir araya getirmek ve bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla İstanbul Teknik Üniversitesi, 6 – 10 Temmuz 2005 tarihinde, İstanbul’da Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ nde “Uluslararası Kerpiç’05 Konferansı” düzenliyor. “Toprak Şehirlerde Yaşam” Kerpiç’ 05 Uluslararası Konferans ve Poster Sergisi kerpiç konusunda Türkiye’de yapılan ilk konferans olma özelliği de taşıyor.

Kerpiç yapılar, yüzyıllardır dünya kültür varlıkları olmalarının yanısıra dünyanın pek çok yerinde modern ve prestijli yapılar olarak biliniyor. Dünyanın bazı bölgelerinde ise teknoloji eksikliğinden dolayı kendisine ve kullanıcısına zarar veriyor. Kerpiç yapıların yaşam kalitesini iyileştirmek, insan sağlığına, çevreye uyumlu yapıların oluşmasını sağlamak ve doğal afetlerden korunmak amacıyla düzenlenen bu konferansın dünyada kerpiç yapılar üzerinde çalışan uzman kişileri ve kuruluşları uluslararası bir platformda bir araya getirmesi hedefleniyor. Konferansla, malzeme, konstrüksiyon, pazarlama ve çevre bilimleri ile ilgili veri tabanı oluşturulması, teknolojik gelişimlerin izlenmesi için platform ve bundan sonraki çalışmalar için strateji oluşturması, ayrıca kültür varlıklarının korunmasına, tasarımcıya, malzeme ve yapı üreticisine, kullanıcıya ve yapı onaylayan, sigortalayan kurumlara yararlı olması bekleniyor.

Konferansa, ABD (Getty), Avrupa (Craterre, Dachverbant Lehm), Avustralya (Earth Building Research Forum) gibi araştırma merkezlerinin yanısıra 25 ülkeden uzman araştırmacıların katılımı ile 60’ın üzerinde bildiri sunulacak. Konferansa tüm dünyadan kerpiçle ilgili araştırmalar yapan enstitüler ve üniversitelerden bilim adamları ve akademisyenlerin yanısıra Bayındırlık Bakanlığı, imar ve konutla ilgili kamu kurum/kuruluşlarından yetkililerle, meslek odaları, dernekler, yerel yönetimler, malzeme üreticileri ve inşaat müteahhitlik sektöründe çalışan firmaların yetkililerinin katılması beklenen konferansa konuya ilgi duyanlar katılabiliyor.

Konferansla ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak için tıklayın.
Arkitera

 

 

Mayıs 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
diğer aylar için tıklayın

Kitap

Genç Çizgiler 2004
Editör: İdil Erkol
Grafik Tasarım: Aslı Ayhan

Arkitera Mimarlık Merkezi Yayınları

Ücret: 20 milyon TL
(20 YTL).
Dağıtım ve kargo masrafları dahil.

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz