reklam

05 Mayıs 2005 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

SEKA arazisi kültür, sanat ve dinlenme merkezi olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, SEKA arazisinin İzmit’in akciğeri olacağını söyledi. Kocaeli Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KOSİAD) Otel Altınnal’da düzenlediği toplantıya katılan Başkan Karaosmanoğlu, işadamlarına projelerini anlattı.

SEKA arazisi içinde bulunan kullanılmayacak derecedeki eskimiş binaların yüzde 80’ini yıkacaklarını belirten Karaosmanoğlu, “Ama orada çelik konstrüksiyondan yapılmış harika binalar var. Sosyal etkinliklerde kullanabiliriz. Ayrıca kâğıdın serüvenini anlatacak kâğıt müzesini kuracağız. Arkeolojik eserlere dikkat edeceğiz. Koruma altındaki ağaçları en güzel şekilde değerlendireceğiz.” dedi. SEKA alanına deniz yoluyla da ulaşılabileceğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, İzmit sahiline paralel olarak uzanan Salim Dervişoğlu Caddesi’ni, SEKA’nın içinden geçecek şekilde Derince istikametine doğru ve tren yoluna paralel olarak uzatacaklarını anlattı.

SEKA arazisinin İzmit’in akciğeri olacağını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Sadeliği korumak istiyoruz. Ağaçlar, yeşillik, sosyal donatılar. Öyle oteller, mermerli, fayanslı yapılar düşünmüyoruz. Hedefimiz Derince’den Döngel’e kadar olan arazi üzerinde yeşil bir bant oluşturmak. Biz İzmit’i ancak böyle kurtarabiliriz.” dedi. SEKA’da çalışan 120 işçinin, 15 Mayıs itibarıyla Büyükşehir Belediyesi’ne geçeceğini hatırlatan Karaosmanoğlu, bu işçilerden bir kısmını Karamürsel, Gölcük, Kullar, 42 Evler, Plajyolu ve Körfez Arıtma Tesisleri’nde uzman personel olarak çalıştıracaklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerin 2005 yatırım projeleri hakkında da bilgi veren Başkan Karaosmanoğlu, İZGAZ’ın bu yıl 50 trilyonluk yatırım planladığını, 100 bin abone hedeflediğini, tüm sanayi kuruluşlarına doğalgaz vermeye başladığını, il genelinde de toplam 250 trilyonluk ciro oluşturacağını kaydetti. Kentsel Dönüşüm Projesi’nin de inşaat alanında bir hareketlilik meydana getireceğini dile getiren Karaosmanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Önemli olan 4 yıl sonrası değil, önümüzdeki 4 yılda sorunları çözmek, en aza indirmek. Bize yakışan toplumun tüm dinamikleriyle barışık bir şekilde çalışıp, sorunları adım adım, planlı ve programlı bir şekilde çözmektir. Bu kent 10 yılda, 20 yılda Almanya’nın, İtalya’nın kentlerini yakalar. Biz gelecek 10 yılda, 20 yılda bu kenti nerelere taşırız onun hesabını yapıyoruz.”
Zaman - Fikri Kaya

 

Mayıs 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
diğer aylar için tıklayın

Kentin fiziksel çevresi, sorunları ve kentli olmak üzerine görüşlerinizi Kent başlığı  altında tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz