reklam

09 Mayıs 2005 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Mega projeler geliyor

Ulaştırma sektöründe yıllardır gündemde bulunan büyük projeler yeniden hayat buluyor. İzmit Körfezi’ne inşa edilecek olan Türkiye’nin ilk asma köprüsü ile Kars-Tiflis demiryolu yapımı için ilk adımlar atılıyor.

İzmit Körfez geçişi için mühendislik hizmetleri ihalesi önümüzdeki günlerde açılacak. İpek Demiryolu olarak adlandırılan Kars-Tiflis hattı için de yeniden ihale kararı alındı. 2 projeye 3 milyar dolar yatırım yapılacak

Geçtiğimiz yıllarda programa alınan ancak kaynak yetersizliği nedeni ile hayata geçirilemeyen iki büyük yatırım yeniden gündeme alındı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün daha önce 2 kez yapımını uluslararası ihaleye çıkararak çeşitli nedenlerden dolayı iptal ettiği 1.3 kilometre uzunluğundaki Körfez Geçişi köprüsü ile ilgili ihale hazırlıkları yeniden başlıyor. Yaklaşık 500 milyon dolara malolacak olan Türkiye’nin en uzun asma köprüsü ve proje kapsamındaki otoyol ve bağlantı yolların yapımı ile ilgili ilk adım, açılacak mühendislik ihalesi ile atılacak.

İpek Demiryolu geliyor
Avrupa ile Asya kıtalarını demiryolu ile bütünleştirerek Türkiye’nin ekonomik ve ticari ilişkilerine önemli katkı sağlayacak olan Kars-Tiflis demiryolu projesinde DPT’den beklenen onayın gelmesi ile birlikte ilk önemli adım atıldı. Yaklaşık 100 kilometrelik hattın uygulama projeleri ve fizibilite etütlerinin hazırlanmasını sağlamak amacıyla önümüzdeki günlerde DLH Genel Müdürlüğü tarafından ihale açılacak. Demiryolu hattının yapımının ilk etabını oluşturan fizibilite etüdü ihalesinde önseçim teklifleri 20 Mayıs 2005 tarihinde alınacak. DLH’nin ihalesini kazanacak olan firma ya da firma konsorsiyumunun uygulama projeleri ile fizibilite etüdü yapımından oluşan işlerin asgari 1.5 yıl içerisinde tamamlaması planlanıyor.

Avrupa ve Asya’ya bağ
Kars-Tiflis Demiryolu Projesi’nin öncelikli amacı, Kafkasya bölgesindeki yeni petrol ve doğalgaz merkezlerine Türkiye üzerinden demiryolu bağlantısının sağlanması olacak. Böylece bu merkezlerle Türkiye arasındaki ulaşım bağlantısının gerçekleşmesiyle Avrupa ile Asya arasında bir geçiş köprüsü konumunda olan Türkiye üzerinden aynı zamanda ulaşım ağı da tam anlamıyla kurulmuş olacak. Atlantik Okyanusu’ndan, Pasifik Okyanusu’na kadar olan bölümünde (Londra’dan kalkacak olan bir trenin, kesintisiz olarak Çin’e kadar ulaşımını sağlayacak) ulaşması da İpek Yolu projesi ile hayata geçmiş olacak.

Körfez’e asma köprü
Türkiye’nin ulaştırma projeleri arasında ayrı bir önemi bulunan ve inşa edildiğinde ilk asma köprü özelliğinde olacak İzmit Körfez geçişi projesi ile ilgili çalışmalar da tamamlandı. Daha önce 1996 ve 2000 yıllarında Yap-İşlet-Devret modeliyle 2 kez ihalesi iptal edilen, Anadolu Otoyolu-Dilovası Ayr.-Orhangazi (İzmit Körfez Köprüsü dahil) Projesi’nin ihalenin de yılın ikinci yarısında açılması bekleniyor. Körfez Asma Köprüsü’nü de içeren projenin yatırım tutarı 10 milyon YTL olarak planlandı.
Türkiye - Nevzat Ozan

 

Mayıs 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
diğer aylar için tıklayın

Ağaçları ormana dönüştürmek, denizleri temizlemek... Doğal çevremiz ile ilgili görüşlerimiz Çevre forumunda...

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz