reklam

09 Mayıs 2005 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

İstanbul’a turist yağıyor otel inşaatları hızlanıyor

İstanbul, son yıllarda yapılan önemli kongre ve organizasyonlarla birlikte yapılan etkin tanıtımların meyvesini toplamaya başlıyor. Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, İstanbul’un arzu edilir bir şehir haline gelmeye başladığını vurgulayarak “İstanbul’a geçen yıl 4 milyon turist gelmişti. Bu sayı bu yıl 5 milyonun üzerine çıkacak” dedi. Bayındır, bu gelişmelerin şehir içindeki turizm yatırımlarını da etkilediğini ifade ederek “İstanbul’a 60 civarında yeni otel yapılıyor. Bir kısmının inşaatına başlandı. Bir kısmı proje aşamasında. Bir bölümü için ise yer aranıyor” dedi.

Cazibe merkezi oldu
Son dönemde İstanbul’da peş peşe dünyaca ünlü organizasyonlar, kongreler düzenlendi. Geçen yıl İstanbul, önce Eurovision Şarkı Yarışması, NATO Konferansı, OECD Bakanlar Konferansı, İslam Kalkınma Örgütü Zirvesi, Dünya Medya Patronları gibi büyük organizasyonlara imza attı. Bunlarda sağlanan başarı, bu yıl Üroloji Kongresi’nin, Şampiyonlar Ligi Finali ve dünyanın en önemli spor organizasyonlarından birisi olan Formula 1’in İstanbul’da yapılacak olmasını sağladı. Timur Bayındır, “Bu organizasyonlar şehre getirdiği yabancı turistten ziyade, dış ülkelerde İstanbul’un tanınmasını sağladı, merak uyandırdı, insanlara güven verdi. Diğer yandan AB ile ilişkilerde yabancıların ilgisini çektik. Tüm bu unsurlar İstanbul’u cazibe merkezi haline getirmeye başladı. Şehrimiz, turistlerin tercihleri arasına girmeye başladı. Bu olumlu gelişmeler, İstanbul’un hem tarihi, hem tabii güzellikleri açısından dünyanın en önemli şehirlerden biri olduğu gerçeğini pekiştirdi. İstanbul hak ettiği noktaya doğru hızla ilerliyor” diye konuştu.

Otel yatırımlarında patlama!
Son dönemde yerli ve yabancı yatırımcıların otel yatırımlarının hızlanması da dikkat çekti. Türkiye’de Etap otellerini işleten dünyaca ünlü Accor Grubu, Zeytinburnu’nda İbis ve Novotel isimli 2 otelin inşaatını başlattı. İspanyollar Eresin’i kiraladı. Divan, yeni oteller yapıyor. TUROB Başkanı Timur Bayındır, “Artık büyük oteller istikbal vadeden ülkelere gelmeye başladı. Türkiye’de bu ülkelerden birisi. Şu anda İstanbul’da 60 civarında 3-4 yıldızlı, apart otel, butik otel şeklinde otel yapılıyor. Özellikle Taksim civarında tarihi binalar restore edilerek otel haline dönüştürülüyor. Butik oteller öne çıkmaya başladı. Yerli ve yabancı turistin kendini daha özel hissedeceği, daha iyi konfor alacağı küçük, şık ve konforlu yapılar tercih ediliyor” dedi. Bayındır, ayrıca bu yeni yapılan otellerin 10-15’inin Anadolu yakasına yapılacağını belirterek “Bunda en önemli etken Sabiha Gökçen Havalimanı’nın uçak seferlerine açılması ve Formula-1 yarışları. Bu da önemli bir gelişme. Anadolu yakasının da gelişimine katkıda bulunacak” dedi.

İstanbul’un en şanslı dönemi
Yıllardır ağırlıklı olarak Türkiye’nin tanıtımına yer verildiğini vurgulayan Timur Bayındır “İstanbul ihmal edildi. Türkiye’nin yanısıra İstanbul’u da tanıtmamız gerekiyor. Son yıllarda bunu yapmaya çalışıyoruz. Diğer yandan kamu ile işbirliğimiz de şimdiye kadar olmadığı kadar güzel. Bu da şehrin tanıtımına oldukça katkıda bulunuyor. En başta başbakanımız Erdoğan, turizme ve İstanbul’a büyük ilgi gösteriyor ve tanıtımın gerekli olduğuna inanması çalışmaları olumlu etkiliyor. Diğer yandan Vali ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’yla bizim gibi turizmle ilgili sivil toplum örgütlerinin güzel diyaloğu var. Kamu ve özel sektör işbirliği şehrin turizm potansiyelinin daha fazla değerlendirilmesini sağlıyor” şeklinde konuştu.

Komşu illere turist gönderdik
İstanbul’da kongre ve organizasyonların sıklaşmasıyla bazı dönemler İstanbulda’daki otellerin tamamen dolduğunu vurgulayan TUROB Başkanı Timur Bayındır “Bu anlarda turistlerin bir bölümü Gebze, Yalova, Bursa,Tekirdağ gibi yakın yerlere transfer ediliyor. İstanbul’da çok yoğun katılımla Üroloji Kongresi yapıldı. Aynı döneme Yunan Paskalya tatili girdi. İstanbul’da yer kalmayınca turistler, çevre il ve ilçelere yerleştirildi. Yılbaşında tüm oteller de doldu” dedi.
Türkiye

 

Mayıs 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
diğer aylar için tıklayın

Ağaçları ormana dönüştürmek, denizleri temizlemek... Doğal çevremiz ile ilgili görüşlerimiz Çevre forumunda...

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz