reklam

10 Mayıs 2005 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Gayrimenkul devleri İstanbul'da

Dünyanın önde gelen gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketleri, sektör yetkilileri, siyasiler ve bürokratlar, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından düzenlenen zirve için Çırağan Sarayı'nda biraraya gelecekler.

Dün akşam açılışı yapılan zirvede bugün bir trilyon dolarlık portföye sahip yöneticiler, sektörü tartışacaklar.

Bu yıl beşincisi yapılacak olan Gayrimenkul Zirvesi'nde sektör temsilcileri uluslararası gayrimenkul yatırımcılarıyla buluşacak, sektörün bugünkü durumunu ve ortak sorunlarını detayları ile ele alacak ve geleceğe dönük beklentilerini dile getirecek.

Ana başlıklar
Zirve'nin bu yılki ana başlıkları ise şöyle:

Gayrimenkul yatırımlarının ve GYO'ların küreselleşmesi
AB sürecinde sektörün kurumsallaşması ve yabancı sermaye,
Konut sektöründe büyüme ve yeni trendler
Uzun vadeli ipotekli konut finansmanı.

Türkiye'de son dönemde artan fiyatlarıyla yatırımcıların yeni gözdesi olma yolunda ilerleyen Gayrimenkul Zirvesi'ne yoğun bir ilgi gösteriliyor.

Ünlü kuruluşlardan destek
Zirveye 80 ülkede 23 binin üzerinde üyesiyle kent planlaması, kentsel büyüme ve gelişme konularında akademik çalışmalar yapan Urban Land Institude (ULI), bünyesinde bulundurduğu 300'ün üzerinde Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, pek çok gayrimenkul şirketi, yatırımcı ve akademisyenle 2000'in üzerinde üyesi ve bunların 500 milyar doları bulan toplam portföy değeriyle büyük bir güç oluşturan National Association of Real Estate Investment Trusts (NAREIT) gibi uluslararası kuruluşlar destek veriyor.

Bunun yanında Avrupa borsalarında işlem gören gayrimenkul şirketleri, yatırım bankaları ve akademisyenleri bir araya toplayarak gayrimenkul sektörünün gelişmesi, geleceği ve ortak menfaatleri doğrultusunda çalışmalar yürüten European Public Real Estate Association da (EPRA) zirvenin destekçileri arasında.

Gayrimenkul Zirvesi'ne, merkezi ABD'de bulunan ve 500 milyar dolar portföy değerine sahip NAREIT Başkanı ve CEO'su Steven Wechsler, Akmerkez’in yüzde 47’sini satın alan Corio’nun CEO’su Jan de Kreij, ABD'nin önde gelen fon yönetim şirketlerinden Soros Fon Yönetimi Direktörü Alan Boyce, 520 milyar dolarlık aktif büyüklüğe sahip ve Barclay Bank PLC'nin yatırım bankacılığı kolu olan Barclay's Capital Genel Müdürü Ted Lord'un da aralarında bulunduğu çok sayıda yabancı davetli katılacak.

5'inci Gayrimenkul Zirvesi'nde, gayrimenkul sektöründeki küreselleşme, AB sürecinde kurumsallaşma ve yabancı sermaye, konut sektöründe büyüme ve yeni trendler ile uzun vadeli konut finansmanında son gelişmeler konulu dört oturum yapılacak.

Zirve sonunda, gün içinde ele alınan konuların özetini de içeren sonuç bildirisinin açıklanacağı bir oturum gerçekleştirilecek.

Zirvenin açılışına, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener ile Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Doğan Cansızlar'ın da katılması bekleniyor.

Kimler katılıyor?
Sektörden zirveye katılacak olan bazı isimler şöyle:

Hüsnü Akhan, Garanti GYO Yönetim Kurulu Başkanı
Şenay Azak, AAREAL Bank. Türkiye Pazarı, Başkan Yrd.
Alan Boyce, Soros Fund Managament, Direktör
Stephan Bund, Fitch Ratings, Yönetici Direktör
Bekir Cumurcu, GYODER Başkan Yardımcıs
Erdoğan Dağlı, Garanti GYO Yönetim Kurulu Danışmanı
Işık Gökkaya, İhlas GYO Genel Müdür Yardımcısı
Yuichi Hiromoto, Mitsubishi Corp UBS Realty Inc Başkanı ve CEO
Charlie Hughes, Smart Futures Ltd, Yönetim Kurulu Başkanı
Fraser Hughes, EPRA Araştırma Direktörü
William Kistler, ULI Europe Başkanı
Hakan Kodal, ULI Türkiye Başkanı
Jan de Kreij, Corio N.V., CEO
Fernando Salazar Lacalle, Eurohypo AG, Güney Avrupa Sorumlusu
Ted Lord, Barclays Capital, Genel Müdür
Harun Moreno, Alarko GYO Genel Müdürü
Haluk Sur, GYODER Başkanı
Atsushi Toda, UBS Securities Japan Ltd, GM Yat. Sorumlu Gn. Md.
Steven Wechsler, NAREIT Başkanı ve CEO
Dr. Feyzullah Yetgin, Emlak GYO Genel Müdürü

Neler Konuşulacak?
Zirve kapsamında düzenlenecek oturumlarda, gayrimenkul sektöründeki kayıtdışı işlemlerin makroekonomik sonuçları, denetimsiz yapılaşmanın kontrol altına alınabilmesi ve hayata geçirilmesi için yoğun çaba sarf edilen "Mortgage" sisteminin uygulanabilirliği açısından kurumsallaşmanın önemi, GYO'ların ve gayrimenkul yatırımlarının küreselleşmesi, yükselen pazarlar ve global sermaye akışı içerisinde ülkemizin yeri, metropollerde kent planlaması ve konut sektörünün geleceği açısından büyük değer taşıyan ipoteğe dayalı finansman sistemi gibi konular uzman yerli ve yabancı konuşmacılarla birlikte tartışılacak.
CNN Türk

 

Mayıs 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Rem Koolhas 17 Mayıs 2005 tarihinde saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.


 
Philips Armatür'ün katkılarıyla

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz