reklam

10 Mayıs 2005 Salı
Ana Sayfa > Haberler

İp'e yapılan 'siyasi kıyak' geri tepti

Dün İstanbul Büyükşehir Meclisi hareketli tartışmalara sahne oldu. Bu köşede yer alan ' İsmail İp'e transfer hediyesi' yazımız önce AK Parti grup toplantısında, ardından da Meclis'te ciddi tartışmalara neden oldu.

Tartışma, Çatalca Belediye Başkanı İsmail İp'in Anavatan'dan AK Parti'ye transferi karşılığında daha önce bölgesinden alınan köylerin geri verilmesi üzerinde yoğunlaştı. Yani siyasi bir ' diyet' ödenecekti. Meclis iradesi bu siyasi ' diyet'e nasıl bir tepki verecekti? Gözler önce AK Parti Grubu'na çevrildi. Grup toplantısında meclis üyeleri öneriyi ' etik' bulmadıkları için ciddi bir tepki gösterdiler. Ve meclis toplantısı bu nedenle geç başladı.

Meclisin açılmasından sonra gündemin 2. ve 6. maddeleriyle ilgili AK Parti Grup Başkanı Hüseyin Evliyaoğlu, söz konusu maddelerdeki tekliflerin ilgili müdürlüğe iade edilmesini istedi. O ana kadar olup bitenlerden habersiz salonun sonunda oturan Çatalca Belediye Başkanı İsmail İp, ayağa fırlayarak konuşmaya başladı: "Bir saniye efendim, izin istiyorum, konuşmak istiyorum." Meclis üyeleri İsmail İp'e dönüp pür dikkat onu izlediler. İp şöyle devam etti: "Burada bir yanlışlık var. Bu teklifler zaten Harita Müdürlüğü'nde görüşüldü, geldi. Biz iki belediye başkanı olarak bu konuda toplantı yaptık ve bir anlaşmaya vardık. Mutabakat sağladık . Bunun geri gönderilmesi gibi bir şey olamaz. Bunun geçmesi gerek." Şaşkınlık sırası Evliyaoğlu' ndaydı.

Ancak imdadına CHP Meclis üyesi Can Özyedierler yetişti: "Sayın başkan kime oy vereceğimizi bilelim, tam anlaşmayı bilelim, neye anlaştınız, kim ne aldı, bunu bilelim de ona göre oy verelim." Ortam biraz yumuşamıştı. Araya bu kez, Meclis Başkanı İdris Güllüce girdi ve İsmail İp'e sordu: "Siz bunda ısrarlı mısınız?" İp'in cevabı kısaydı: "Olması gereken bunun geçmesidir."

Evliyaoğlu bu ısrara kızdı ve şöyle konuştu: "Efendim arkadaşımız çok geç geldiği için grupta alınan karar hakkında bilgisi yok. Müdürlüğe iadesi uygundur grup başkanı olarak teklifim budur." İşte İp'in koptuğu nokta burasıydı. Grup başkanı sert tavrını resmi konuşmasından sonra ' gayri resmi' olarak da sürdürdü ve Çatalca Belediye Başkanı'na dönerek şöyle dedi: " Sana göstereceğim ..." Bu söz İp'in çark etmesine yetti, geri adım atması uzun sürmedi ve mecburen sözlerine şöyle devam etti: "Efendim büyüklerimiz herhalde burada söylediklerini unutacak değil. Teklif mutlaka meclisten geçecektir, biz onlara güveniyoruz. Büyüklerimizin görüşü doğrultusunda o zaman iade olsun."

İsmail İp'in önce sert çıkıp, sonra ' o zaman iade olsun' sözü mecliste gülüşmelere yol açtı.

Ama İp'i asıl sarsan yaşadığı hayal kırıklığıydı...

Meclisin tavrına gelince, ilk kez iradesini ortaya koyarak siyasi ' diyet'e izin vermemesi ' parti değiştiren' bir belediye başkanının yaşadığı hayal kırıklığından çok daha önemliydi.
Sabah - Mahmut Övür

 

Mayıs 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
diğer aylar için tıklayın

Yurtiçi ve yurtdışındaki ürün tasarımlarını ve yaratıcı çözümleri Endüstri Ürünleri Tasarımı forumunda tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz