reklam

10 Mayıs 2005 Salı
Ana Sayfa > Haberler

İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfı I. Mimarlık Ödülleri Sahiplerini Buldu

İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfı I. Mimarlık Ödülleri, 6 Mayıs 2005 Cuma günü Taşkışla’da düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Mimarlık Ödülleri’ni, “Bina” kategorisinde Yük.Mim. Melkan Gürsel Tabanlıoğlu ve Yük. Mim. Murat Tabanlıoğlu; Yayın/Araştırma kategorisinde Prof. Dr.Afife Batur kazandı.

Prof.Dr. Gülsün Sağlamer tarafından yapılan açılış konuşmasında da bu ödülün her ne kadar geç kalınmış bir ödül olsa da bu sene UIA’nın da Türkiye’de düzenlenmesi ile aynı zamana denk gelmesinin kendilerine ayrı bir güç verdiğini belirtti.

Konuşmasında teknolojinin önemini vurgulayan Sağlamer özellikle mimarlık alanında değerlendirilen çalışmalarda çağdaş teknolojinin imkanlarından yararlanılmış olmasının önemini vurguladı.

Melkan Gürsel Tabanlıoğlu ve Murat Tabanlıoğlu’na ait “Doğan TV Center” bina;sı ulusal/uluslararası mimarlık alanında tasarım ve yapım kalitesinin artırılmasına, sürdürülebilir bir kalkınma ve çevreyi yaratmaya, mimarlık mesleğinin gelişmesine katkıda bulunmak; mimarlık alanında yenilikçi davranış ve düşünceleri teşvik etmek; bina yapım teknolojilerinin gelişmesine yardımcı olmak kriterlerini karşılamadaki yüksek düzeyini nedeniyle, 2003 “İTÜ Vakfı Bina Kategorisinde Mimarlık Ödülü”ne değer bulundu. Tabanlıoğlu törende yaptığı konuşmada Doğan Medya Grubu’na bağlı tüm yayın faaliyetlerinin ve aynı zamanda yönetimden tüm kadro çalışanlarına yaklaşık 500 kişinin aynı çatı altında toplanmasının projenin ana hedefi olduğunu söyledi. Bu anlamda proje de insan faktörünün ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Tabanlıoğlu aynı zamanda tasarımlarında çağdaş teknolojinin tüm imkanlarından faydanlanıldığını sözlerine ekledi.

Yayın/Araştırma kategorisinde ödül alan Prof. Dr.Afife Batur tarafından hazırlanan, bazı bölümleri Günkut Akın, Yıldırım Yavuz, Bülent Tanju, Ayla Ödekan, Pelin Derviş, Gül Cephanecigil tarafından yazılan “M. Vedat Tek, Kimliğinin İzinde Bir Mimar” adlı kitap; ulusal/uluslararası mimarlık alanında mimarlık mesleği ve kültürünün gelişmesine, kaynağının zenginleşmesine katkıda bulunması; özellikle Türk Mimarlık Tarihinde belli bir döneme ışık tutması nedeniyle, 2003 yılı “İTÜ Vakfı Yayın/Araştırma Kategorisinde Mimarlık Ödülü”ne değer bulundu. Ödül töreninde yaptığı konuşmada Prof. Dr.Afife Batur öğrencileriyle ve genç meslektaşlarıyla bu proje de çalışmanın kendisine ayrı bir zevk verdiğini söyledi.

İTÜ Vakfı, 1984 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin güçlenmesi ve çağdaş düzeye ulaşması için maddi ve manevi katkılarda bulunmak temel amacı ile kuruldu. Vakıf tarafından daha önce teknoloji alanında verdiği ödüller bu sene mimarlık alanı için bir ilk olma özelliğine sahip.
Arkitera - Sinem Çetintürk

 

Mayıs 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
diğer aylar için tıklayın

Kentin fiziksel çevresi, sorunları ve kentli olmak üzerine görüşlerinizi Kent başlığı  altında tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz