reklam

12 Mayıs 2005 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Başkan Topbaş; Büyükşehir'in şantiye denetimi özelleşecek

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşverenler Sendikası'nın (İNTES) geleneksel toplantısında konuşan Başkan Topbaş, "Büyükşehir'in inşaat şantiyelerinin denetimlerini özelleştiriyoruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşverenler Sendikası'nın Yeniköy'deki Sait Halim Paşa Yalısı'nda düzenlediği geleneksel toplantısına katılarak inşaat sanayicilerine hitaben bir konuşma yaptı. Programda İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu, inşaat sanayici ve işadamları ile Eski Bakanlardan Cengiz Altınkaya ve Abdülkadir Akçay yer aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, İNTES'in geleneksel yıllık toplantısında yaptığı konuşmada Büyükşehir'in personelinin sürdürülen inşaatların şantiyelerini denetlemede yetersiz kaldığını belirterek, "250'ye yakın şantiyemiz var. 100-200 teknik elemanla buraları denetlememiz mümkün değil. Büyükşehir'in yaptığı işlerin denetimini özelleştireceğiz" dedi.

İnşaat sanayicilerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü inşaat projeleri hakkında bilgi veren Başkan Topbaş, özellikle son dönemlerde yapılan, estetikten yoksun binaların İstanbul'a verdiği zararlara değindi. "Bunların ne kadar duygusuz yapılan olduğunu görüyoruz. Ancak İstanbul çaresiz, dönülmez ve düzeltilmez bir konumda değil" diyen Mimar Topbaş, bu binalardan oluşan bir çevrede, ruhi açıdan sağlıksız nesillerin yetişeceğine de dikkat çekti.

Kentsel dönüşüm ve deprem dönüşüm projeleriyle İstanbul'u daha çağdaş bir görünüme kavuşturacaklarını vurgulyan Topbaş, "İstanbul artık kurallı bir şehir. Arkadaşlarıma 'Bundan sonra çarpık yapılaşmaya müsade etmeyelim ve kaçak yapıları zinhar yıkalım' diye talimet verdim. Bizim Büyükşehir Belediyesi olarak tavrımız bu" şeklinde konuştu.

Bu yıl dünyanın önde gelen mimar ve gayri menkul yatırımcıları zirvelerinin İstanbul'da yapılacağını ve bu zirvelerde İstanbul'un masaya yatıralacağını hatırlatan Kadir Topbaş, inşaat yatırımcılarına TOKİ ve KİPTAŞ kanalıyla yürüttükleri konut çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.

İNTES müteahhitlikten şikayetçi...
Binaların ve binaları yapan kişilerin gereği gibi denetlenemediğinden yakınan İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu da Türkiye'de önüne gelenin müteahhit olduğunu kaydederek şunları söyledi;

"Bu ülkede, bina inşaatı işini bir köydeki bakkal bile bizden daha iyi yaptığını iddia ediyor. Almanya'da bir kişinin bina yapma ruhsatı alması için, 3 yıl staj yapması, lisans eğitimini tamamlaması gerekiyor. Diğer gelişmiş ülkelerde de, bina yapma ruhsatı, sıkı kurallara bağlanmıştır. Yapılarda denetim ve sigorta zorunluluğunu 1988'de gündeme getirdik. Ama bu konu, 1999'daki Marmara Depremi ile ancak gündemimize oturdu. Yapı denetimi ve sigorta zorunluluğunun da sadece deprem riski olan şehirlerde değil, tüm Türkiye'de yaygınlaştırılması gerekiyor."
İstanbul Büyükşehir Belediyesi

 

Mayıs 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
diğer aylar için tıklayın

Kentin fiziksel çevresi, sorunları ve kentli olmak üzerine görüşlerinizi Kent başlığı  altında tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz