reklam

16 Mayıs 2005 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Sultanahmet'te Formula 1 heyecanı yaşandı...

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda yarışan Renault takımının pilotu Fernando Alonso, Sultanahmet'te F1 aracıyla İstanbullularla buluştu. Şölene Başkan Topbaş da katıldı.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda yarışan Renault takımının pilotu Fernando Alonso, İstanbul'da F1 aracıyla Türk sporseverlerle buluştu. Sezonun geride kalan 5 yarışının ardından sürücüler klasmanında 44 puanla lider durumda bulunan İspanyol pilot, Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ve Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ile birlikte Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirdiği 'Roadshow' öncesinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İstanbul'a gelmekten dolayı çok memnun olduğunu dile getiren Fernando Alonso, 21 Ağustos'ta yapılacak F1 İstanbul yarışında başarılı olacağına inandığını söyledi.

Alonso'nun F1 aracıyla İstanbullulara heyecanlı anlar yaşattığı şölene; İstanbul Valisi Muammer Güler ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş da katıldı. Başkan Kadir Topbaş ve Alonso, tur öncesi Sultanahmet Camisi'nin önünde Renault'un F1 aracıyla yerli ve yabancı gazetecilere poz verdiler.

Daha sonra Alonso, tarihi Sultanahmet Hipodrom Meydanı'nda özel olarak hazırlanan parkurda önce üstü açık bir arabayla dolaşarak, kendisini izlemeye gelen vatandaşları selamladı. İspanyol pilot, daha sonra F1 aracıyla parkurda 7 tur attı.

Tur sırasında zaman zaman seyircileri eliyle selamlayan Alonso, büyük ilgiyle karşılaştı. Halka açık olarak ücretsiz gerçekleştirilen organizasyonda vatandaşlar Alonso'yu görebilmek ve fotoğraf çektirebilmek için parkuru çeviren tel örgülerde izdihama yol açarken, bazı vatandaşlar fenalık geçirdi. Vatandaşlar tur sırasında Alonso'ya tezahürat yapıp, İspanyol pilotu alkışladılar. Alonso, 7 tur attıktan sonra üstünü değiştirip, kendisi için bekleyen arabayla escort eşliğinde alandan ayrılıp, Atatürk Havalimanı'na gitti.

Başkan Topbaş; 'F1 pisti 21 Ağustos'a hazır olacak...'
CNN Turk ile bazı radyolardan canlı yayınlanan programda Sultanahmet Meydanı'ndaki kalabalığa hitap eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Pendik'in Akfırat Beldesi'nde yapımı devam eden Formula 1 İstanbul Pisti ile ilgili "Olimpiyat Stadı'nı nasıl kısa zamanda Şampiyonlar Ligi Final Maçı'na hazır hale getirdiysek, Formula pisti de 21 Ağustos'taki F1'in İstanbul yarışına tam anlamıyla hazır olacak" dedi.

Formula 1 İstanbul'a Büyükşehir Belediyesi'nin de ortak olduğunu hatırlatan Başkan Topbaş, piste bağlanan çevre yollarının yapımının hızla sürdüğünü ve bütün hazırlıkların yarış öncesinde tamamlanacağını kaydetti.

Konuşmasında İstanbul'un dünya turizminde çok iyi bir noktaya doğru ilerlediğine de değinen Mimar Topbaş, İstanbul'da dünya çapında organizasyonların gerçekleştiğini hatırlatarak, "İstanbul'da turizmin ve hizmet sektörünün gelişmesi yeni istihdam kapıları açarak işsizliği de azaltmaya başladı. Şehrimizi dev yatırımlarla ve vizyon projeleriyle dünya ile yarıştıracağız" şeklinde konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi

 

Mayıs 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
diğer aylar için tıklayın

Kitap

Suyun Altında Yerin Üstünde
Editör: Pınar Gökbayrak
Grafik Tasarım: Aslı Ayhan

Arkitera Mimarlık Merkezi Yayınları

Ücret: 30 milyon TL

(30 YTL). Dağıtım ve kargo masrafları dahil.

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz