reklam

18 Mayıs 2005 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

“Orta ve Doğu Avrupa’da Gelişmekte Olan Pazarlar” Konferansı’nda Çarpıcı Konular

ULI'ın (Urban Land Institute) 1 - 3 Haziran 2005 tarihleri arasında düzenleyeceği “Orta ve Dogu Avrupa’da Gelişmekte Olan Pazarlar” Konferansı’nda konuk konuşmacılar çarpıcı konularla dikkat çekiyor.

Hollanda Maastricht Üniversitesi Gayrimenkul Finansmanı Profesörü Piet M.A. Eichholtz ve Amerika’da Konut Sektörü ULI Yetkili Uzmanı/ J. Ronald Terwilliger Konut Başkanı John McIlwain “Değişen Müşteri/Nüfus Dinamikleri ve Gelişmekte Olan Avrupa'daki Etkileri” başlıklı konuda konuşma yapacaklar. İngiltere Financial Times Yardımcı Direktör/Baş Ekonomi Yazarı Martin Wolf ise “Türkiye: Yükselen Bir Yıldız mı?” konulu bir sunum gerçekleştirecek.

Değişen Müşteri/Nüfus Dinamikleri ve Gelişmekte Olan Avrupa'daki Etkileri
Batı Avrupa'daki değişen demografik eğilimlerin Avrupa'nın geri kalanındaki gayrimenkul talebine etkisi nasıl olacak? Profesör Piet Eichhloltz ve Konut Sektörü ULI Yetkili Uzmanı John McIlwain yaşlanan nüfusun Avrupa'daki gayrimenkul pazarına nasıl etki edeceği üzerine konuşacak.

Nüfus ve göç gayrimenkul talebinin temel belirleyicileridir. Batı Avrupa'daki yaşlanan nüfus, Türkiye'deki genç nüfusla belirgin bir tezat oluşturuyor. Orta ve Doğu Avrupa dikkat çekici demografik tezatlık ve göç akımlarıyla mücadele ediyor. Avrupa'daki gayrimenkul sektörü için buradan çıkarım nedir? Yakın zamanda tamamlanan bir çalışma, Avrupa gayrimenkul pazarlarını bekleyen yapısal değişime dikkat çekiyor. Bu oturum demografik değişimleri ortaya çıkarıyor ve Avrupa gayrimenkul sektörü için gizli anlamını araştırıyor.

Türkiye: Yükselen Bir Yıldız mı?
Türkiye, "Yeni" Avrupa'da izlenmesi gereken pazar olarak gelişiyor. Financial Times ekonomi baş yazarı Martin Wolf Türkiye ekonomisini mikroskop altına alacak ve Orta ve Doğu Avrupa'daki diğer pazarlarla ilgisini inceleyecek.

İstanbul, ULI ve PricewaterhouseCoopers'in Avrupa Gayrimenkul Sektöründe gelişen Trendler 2005 anketinde diğerleriyle karşılaştırıldığında gelişim beklenen pazarlar arasında birinci oldu. Avrupa Birliğine Katılım görüşmelerinin başlaması Türkiye'nin geleceğine, Türkiye'ye yatırım ve geliştirme ilgisine anahtar güvenoyu oldu. Türkiye'nin yükselişi bölgesel fırsatın bir ilk örneği mi? Avrupa'nın geri kalanı üzerindeki etkilerinin yanısıra Türkiye ve bölge için anahtar konular ve gerçekler neler? Wolf, küreselleşmenin nasıl işleyebileceğini, özellikle Türkiye Ekonomisi üzerindeki başarı şansını kendi perspektifinden paylaşacak.
Arkitera

 

Mayıs 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
diğer aylar için tıklayın

Kelime manası ipotek anlamına gelen "mortgage", bir çeşit gayrimenkul finansman sistemini ifade ediyor. Mortgage Sistemi hakkında detaylı bilgi edinmek için tıklayın.

Arkitera.com/gündem

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz