reklam

20 Mayıs 2005 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Kemeraltında İş Yapma Zamanı

“Konak Söyleşileri” adı altında gerçekleştirilen ve Kemeraltı başta olmak üzere kent merkezinde tarihi özelliği bulunan yerlerin geliştirilmesi ve çağdaş kent yaşamına kazandırılmasını amaçlayan toplantıların 8’incisi, Ahmet Piriştina Kent Müzesi ve Arşivi’nde gerçekleştirildi.

“Değerlendirme ve Çözüm Arayışları” isimli son toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Necati Ortabaş katıldı.

Toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Söyleşileri’nin konuşmacılarına katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi.

Şimdi İş Yapma Zamanı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir için son derece önemli olan Kemeraltı ve çevresi ile Agora ve çevresinin düzenlenmesi projelerinde hiçbir kısıntıya gitmeyeceklerini söyledi. Bu düzenleme projelerine, sadece kaldırımların yeniden düzenlenmesi veya parke taşlarının yenilenmesi olarak bakmadıklarını bildiren Kocaoğlu, şunları söyledi: “ Kemeraltı düzenlemeleri kapsamında 4 adet sebilin restorasyonu için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile anlaşma sağladık. Bu restorasyonları gerçekleştireceğiz. Kemeraltı’nın, Basmane Oteller Sokağı, Agora olmadan da hayatını sürdürmesi mümkün değildir. Bu çalışmaların mutlaka ertelemeksizin, kısıntıya gitmeksizin yapılması gerekli. Belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Oteller Sokağı’nda binaların dış cepheleri onarılıp bakımdan geçirildi. Ama, gelişmesi için mutlaka Antalya Kale içini bir inceleyip kısa sürede nasıl bir gelişme sağladığını görmek lazım.

Kemeraltı ve sorunlarıyla ilgili 8 ay boyunca konuştuklarını, şimdi de sıranın iş yapmaya geldiğine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Artık bu konuştuklarımızı hayata geçirerek Kemeraltı’nı düzenlememiz gerekli. Kemeraltı’nın düzenlenmesi için sadece belediyenin değil, esnafın da önemli gayreti gerekli”dedi.

Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ da Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte Oteller Sokağı’nda ve projelerin oluşturulmasında kısa sürede önemli gelişmeler sağladıklarını belirtti. Tunçağ, Konak Meydanı düzenlemesinin Kemeraltı için önemine değinirken, İZSU’nun gerçekleştirdiği Emir Sultan Türbesi etrafındaki çalışmaların bitmesiyle birlikte de İzmir’in önemli bir açık hava müzesi kazanacağını belirtti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi

 

Mayıs 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
diğer aylar için tıklayın

Kentin fiziksel çevresi, sorunları ve kentli olmak üzerine görüşlerinizi Kent başlığı  altında tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz