reklam

23 Mayıs 2005 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

2005’te 20 ülkenin en iyi tasarımları

Elle Decor dergisinin 20 ülkede yaptığı Elle Decor International Design Awards - EDIDA Tasarım Yarışması’nın 2005 sonuçları bu ayki sayıda tanıtıldı. Derginin çıktığı 20 ülkede farklı jürilerin seçtiği finale kalan kişi ve tasarımlar, geçtiğimiz ay Milano Tasarım Fuarı’nda görüşüldü ve birinciler belirlendi.

Bazıları açık ara farkla birinci seçildi, bazı kategorilerde ise karar vermek çok zordu. İşte yılın tasarımları ve tasarımcıları.
 

Yılın Yatak Tasarımı / Patricia Urquiola
‘Fat Fat’ isimli yatak aynı zamanda, ‘Havuz yatak’ diye de adlandırılıyor. Patricia Urquiola tarafından B&B için tasarlanmış, 170x200 cm ölçülerinde. Patricia Urquiola Milan Politeknik Mezunu. Pierre Lissoni’yle yaptığı kısa süreli ortaklıktan sonra kendi başına çalışmaya başladı.

Yılın Tasarımcısı / Jasper Morrison
Büyük ödül, dengenin ve ekolojik duyarlılığın savunucusuna gitti. Etik tasarımın temsilcisi olarak kabul edilen İngiliz Jasper Morrison insandan ve hayattan uzaklaşmak değil, yakınlaşmak için çiziyor; trendleri takmıyor ve ‘tasarımsız tasarım’ı arıyor. Tasarım dünyasının efsaneleşmiş ismi Giulio Cappellini onu Charles Eames, Achille Castiglioni ve Shiro Kuramata gibi ünlü tasarımcılarla birlikte anıyor. Jasper Morrison nesnelerin kalıcı olabileceğine ve yeniden biçimlendirmeye inanıyor. Beslendiği kaynakları da mühendisler ve mimarlar olarak açıklıyor.

Yılın Banyo Tasarımcısı / Giulio Gianturco
Yelken tutkunu İtalyan tasarımcı, bir regatta sayesinde paslanmaz çelik ve silikonu keşfetti ve bu malzemeden üretim yapmaya karar verdi. Yaptığı ilk çalışmalar, iyi bir tasarımcının doğuşuna tanıklık etti. EDIDA ödülünü banyo için tasarladığı ürünlerle aldı. Agape için tasarlanan ‘Kaa’ duş başlığı ve lavabolar renkli silikondan ve dört farklı renk seçeneği bulunuyor.

Yılın Genç Yetenekleri Nynke Tynagel ve Job Smeets
Top model görünümündeki Anversli genç tasarımcıların şandölyeleri ‘Charm’ Elle Decor’un 20 ülke baskısında da yer buldu ve birinciliği açık farkla aldı. İkili eskileri karıştırıyor, siyah lake objeler yaratıyor, annelerimizin porselenlerini özelleştiriyor ve özgün kumaşlar yapıyor. ‘Charm’ın sarkıt kristalleri ve lazerle yapılan kesimleri için Swarovski firması da çalıştı. Avizenin ağırlığı 650 kilo ve tavana bir zincir yardımıyla asılıyor.

Yılın Duvar Kağıdı Tasarımı Karen Beauchamp ve Michael Clarke
İkili, 1875’te kurulan duvar kağıdı üreticisi Cole & Son ile işbirliği yaptı ve ortaya ‘The Woods’ duvar kağıdı çıktı. Siyahın ağırlıkta olduğu ve çizim ağaç gövdelerinin üç boyutlu objelerle süslendiği ‘The Woods’un 0,52 metre enindeki 10 metrelik rulosu 156 Euro’ya satılıyor.
Hürriyet

 

Mayıs 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
diğer aylar için tıklayın

Yurtiçi ve yurtdışındaki ürün tasarımlarını ve yaratıcı çözümleri Endüstri Ürünleri Tasarımı forumunda tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz