reklam

26 Mayıs 2005 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Kaleseramik ve Kalekim’den Yozgat’a Fabrika

Kale Grubu Şirketleri’nden Kaleseramik ve Kalekim Yozgat’ta kuracağı fabrikaların temelini attı. Yozgat’ta seramik ve seramik yapıştırıcısı üretecek fabrikaların temel atma törenine Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosoyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, milletvekilleri, valiler, Kale Grubu Başkanı ve Kurucu Murahhas Azası Dr. İbrahim Bodur, İcra Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Teknik ve Kimya Grubu Başkanı Osman Okyay, Seramik Grubu Başkanı Tarık Özçelik ile tüm Kale Grubu üst düzey yöneticileri ve yöre halkı katıldı.

İbrahim Bodur törende yaptığı konuşmada Türkiye’nin kalkınmasının sanayileşmeden geçtiğine inanarak bundan 47 yıl önce Çanakkale Seramik Fabrikalarını hiç altyapısı olamayan Çanakkale’nin Çan kasabasında kurarak Anadolu’nun sanayileşmesine öncülük ettiklerini anlattı. Sanayii Anadolu’nun diğer bölgelerine de getirme azminde olduklarını belirten Bodur, Orta Anadolu Yerköy Tesislerinin Anadolu’daki sanayileşme hareketinin bir başka halkası olacağını vurguladı. Bodur, Kaleseramik ve Kalekim tesislerinin bir yıl içinde tamamlanarak, üretime başlanacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Çoşkun, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ve İbrahim Bodur ile birlikte fabrikanın temeline harç koydu.

25 Milyon Dolar'lık Yatırım, 200 Kişilik İstihdam
Kale Grubu Orta Anadolu Yerköy Tesisleri 130 dönümlük bir alanda kurulacak. İlk etapta 25 milyon Dolar’lık yatırım yapılacak tesiste, Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş.’nin yer ve duvar karosu üretecek iki hatlı fabrikası ile Kalekim Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin seramik yapıştırıcısı üretecek bir fabrikası bulunacak. Kaleseramik Fabrikaları için ilk etapta 17,5 milyon Dolar harcanırken, Kalekim için 7,5 milyon Dolar’lık yatırım yapılacak.

Kaleseramik, Orta Anadolu Yerköy Tesisleri’nde, günde 3500 metrekare yer, 6500 metrakare duvar karosu üretimi gerçekleştirecek. Kalekim Fabrikası’nda ise yılda 30 bin ton seramik yapıştırıcısı üretimi yapılacak. Kaleseramik’te 150 kişi, Kalekim’de 50 kişinin istihdam edileceği Kale Grubu Orta Anadolu Yerköy Tesislerinin bir yıl içinde üretime geçmesi planlanıyor.
Arkitera

 

Mayıs 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Gökhan Altuğ & Tatsuya Yamamoto 2 Haziran 2005 tarihinde Diyalog bölümümüze konuk olacaklar.

Gökhan Altuğ & Tatsuya Yamamoto hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, kendisine soru sormak, tartışmaya katılmak için buraya tıklayın...

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz