reklam

27 Mayıs 2005 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

İstanbul ile Berlin arasında 'İyi Niyet Mektubu' imzalandı

Başkan Dr. Mimar Kadir Topbaş ile Berlin Eyalet Başbakanı ve Belediye Başkanı Klaus Wowereit, iki şehir arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla 'İyi Niyet Mektubu'na imza attı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Berlin Eyalet Başbakanı ve Belediye Başkanı Klaus Wowereit ile beraberindeki heyete bu akşam Yeniköy Sait Halim Paşa Yalısı'nda yemek verdi.

Yemekte Almanya İstanbul Başkonsolosu Reiner Möckelman, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ramazan Evren, Genel Sekreter Yardımcıları Mesut Pektaş ve Mihmail Mangan da hazır bulundu.

Yemekte Başkan Kadir Topbaş ile Klaus Wowereit İstanbul ile Berlin şehirleri arasında ekonomik ve ticari alanda işbirliğini geliştirmek amacıyla hazırlanan 'İyi Niyet Mektubu'na imza attı.

Başkan Topbaş; 'Berlin ile bilgi ve deneyimlerimizi paylaşacağız...'
İmza töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Klaus Wowereit ile beraberindeki heyete davetini kabul edip Şampiyonlar Ligi Final Maçı'na geldikleri için teşekkür etti.

Türkiye ile Almanya arasında köklü bir tarihe dayanan dostluk olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, bu dostluğu ekonomik ve sosyal alanda bilgi ve deneyim paylaşımı ile daha da geliştirmek istediklerini ifade etti

Klaus Wowereit; 'İstanbul'a tekrar tekrar geleceğiz...'
İstanbul'a gelmekten ve kendilerine gösterilen misafirperverlikten övgüyle bahseden Berlin Eyalet Başbakanı ve Belediye Başkanı Klaus Wowereit, "İstanbul gibi tarihle içiçe yaşayan bir şehri tanımaktan çok büyük bir memnuniyet duyduk. Emin olun İstanbul'a turist ya da görevli olarak tekrar tekrar geleceğiz. İstanbullu meslektaşlarımızı da Berlin'de görmekten çok büyük mutluluk duyacağız" dedi.

İstanbul ile ticari ve ekonomik alanda bir iyi niyet mektubuna imza atmanın kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Klaus Wowereit, "Bu masanın etrafında her iki şehrin siyasetini ve ekonomisini temsil eden önemli insanlar var. Dolayısıyla, bu imzayla gelecekteki etkinliklerimiz için çok önemli bir temel oluşturmuş oluyoruz. İnanıyorum ki gelecekte bu dostane ilişkileri çok daha ileri götüreceğiz" diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi

 

Mayıs 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
diğer aylar için tıklayın

Platform

Arkitera Platform 2004 - 2005 toplantılarının dokuzuncusu
27 Mayıs 2005 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapderre Kampüsü BS1 no'lu Salon'da gerçekleşecek.

Yönetici: İhsan Bilgin
Davetli Tartışmacılar: 
Günkut Akın, Murat Güvenç, Mehmet Kütükçüoğlu, Han Tümertekin, Cem Yücel


Kale Grubu'nun  katkılarıyla

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz