reklam

27 Mayıs 2005 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

2. Uluslararası Rotterdam Mimarlık Bienali Başladı

Küratörlüğünü 2005 Mart ayında ARKIMEET Konferansı’na konuk olan Adriaan Geuze’nin yaptığı 2. Uluslararası Rotterdam Mimarlık Bienali bugün başladı. 26 Mayıs - 26 Haziran tarihleri arasında bir ay boyunca sürecek bienal kapsamında kentin farklı mekanlarında sayısız sergiler, konferanslar, film gösterimleri ve geziler düzenlenecek.

Bu sene “The Flood” teması altında düzenlenen Uluslararası Mimarlık Bienal etkinliklerinde “su” ile yaşamanın ve çalışmanın getirdiği avantajlar \ dezavantajlar, uluslararası alanda yaşanan deneyimlerin paylaşımı ve geleceğe yönelik yeni vizyonlar oluşturulması hedefleniyor. Ayrıca küresel ısınmayla beraber dünyanın deniz seviyesinin altında kalacak coğrafyaların, özellikle de bentler ile korunan ve topraklarının çoğu deniz seviyesinin altında bulunan Hollanda’nın geleceği ve bu durum karşısında oluşturulacak stratejiler ele alınıyor.
Bienal'in sergi mekanları olan Hollanda Mimarlık Enstitüsü (NAi) ve Rotterdam'ın eski limanı, şimdi ise yeni yerleşim bölgelerinin kurulduğu ve şehrin kuzey - güney bağlantısını güçlendirmeyi amaçlayan Kop van Zuid 'daki eski depo binası olan Las Palmas’ta düzenlenecek sergilerde Hollanda ve tüm dünyada su ve mimarlık arasındaki ilişki ortaya konulmaya çalışılıyor.

Türkiye’den Katılım
Türkiye Grubu bienalde 15 ülkenin katılımı ile düzenlenecek “Mare Nostrum” başlıklı sergiye “Kapitalist Metastaz” adı altındaki çalışmaları ile katılıyor.
Las Palmas’ta düzenlenecek “Mare Nostrum” sergisinde Akdeniz’in turizm potansiyeli, bu bölgenin kültürel, ekonomik ve siyasi yapısının nasıl bir dönüşüm içinde olduğu, özellikle Avrupa’nın bu coğrafyayla olan ilişkisi ele alınıyor.
Türkiye grubu da “Kapitalist Metastaz” adı altında öncelikle Türkiyeni’nin önemli turizm bölgesi olan Ege sahil kuşağından Kuşadası, Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Antalya kentlerini masaya yatırıyor. Bu kentlerin hem küreselleşen dünya içindeki ortak hem de içinde bulunduğu coğrafyaya özgü sorunlarını inceleyen çalışmada Türkiye’nin bugünkü turizm politikası dikkate alınarak diğer Anadolu kentlerinin gelecekte nasıl bir dönüşüm geçirebileceğine dair bir öngörüde bulunmayı ve bir metastaz olarak tarif edilen bu durumun sorun ve imkanlarını ortaya konması hedefleniyor.

Rotterdam Mimarlık Bienali ile ilgili hazırladığımız, bienal süresince güncel gelişmelerin aktarılacağı dosyayı incelemek için tıklayınız.

Arkitera - Sinem Çetintürk

 

Mayıs 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
diğer aylar için tıklayın

Platform

Arkitera Platform 2004 - 2005 toplantılarının dokuzuncusu
27 Mayıs 2005 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapderre Kampüsü BS1 no'lu Salon'da gerçekleşecek.

Yönetici: İhsan Bilgin
Davetli Tartışmacılar: 
Günkut Akın, Murat Güvenç, Mehmet Kütükçüoğlu, Han Tümertekin, Cem Yücel


Kale Grubu'nun  katkılarıyla

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz