reklam

27 Mayıs 2005 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Eminönü’nde tabela kirliliğine son

Eminönü Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde ilçedeki görüntü kirliliğine sebep olan tabelaları indirmeye başladı. 10 gün önce iş yeri sahiplerini uyaran belediye yetkilileri, tabelaların indirilmemesi üzerine dün gece yarısı bir operasyon düzenleyerek tabelaları indirdi. Sabah iş yerine gelen esnaf, tabelalarının indirilmesine tepki gösterirken belediye yetkilileri, esnafın uyarıları dikkate almadığını söyledi.

Er: Binalar şekillenecek
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Eminönü Belediye Başkanı Başkanı Nevzat Er, tarihi dokuda tahribat yapan ve son derece derme çatma bir görünüm arz eden binaların şekillerinin değiştirileceğini kaydetti. Turizmin beşiğindeki 3 bin yıllık imparatorluk yolunda bu tür kirliliklerin kendilerine yakışmadığını belirten Başkan Er, “Divanyolu üç imparatorluğun hükümet yolu. Tarihte Million Taşı’ndan başlayan yol buradan geçerek Roma’ya kadar uzanırdı. Şimdi biz yol üzerindeki binaları derleyip toparlamak için Büyükşehir Belediyesi ile harekete geçtik. Daha önce Eminönü’nün prestij caddeleri sayılan caddelerde yaptığımız gibi Divanyolu’nda da belirlenen standartlara uymayan, binasının dış cephesi kirli, bakıma muhtaç, klimaların işgaline uğramış binaları rehabilite etmeye başladık” dedi.

Projenin aşamaları şöyle:
Bütün binaların tek tek üç boyutlu modelleri oluşturularak renkleri, reklam panolarının şekli ve boyutu, kaldırımların genişliği ve binaların yüksekliği yeniden belirlendi. > Caddelerdeki banklar, oturma grupları gibi kent mobilyaları da binalara göre düzenlendi. > Binaların yeni renkleri ışığın geliş yönü gibi kriterler göz önüne alınarak her semte göre ayrı ayrı belirlendi. Görüntü kirliliğini azaltmak için reklam tabelalarının birinci katlara indirilmesine izin verildi. Binalardaki baz istasyonları kaldırılarak büfe, ekmek ve gazete bayileri yeniden düzenlenecek.
Türkiye - Gültekin Kaya
 

 

 

 

 

Mayıs 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
diğer aylar için tıklayın

Platform

Arkitera Platform 2004 - 2005 toplantılarının dokuzuncusu
27 Mayıs 2005 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapderre Kampüsü BS1 no'lu Salon'da gerçekleşecek.

Yönetici: İhsan Bilgin
Davetli Tartışmacılar: 
Günkut Akın, Murat Güvenç, Mehmet Kütükçüoğlu, Han Tümertekin, Cem Yücel


Kale Grubu'nun  katkılarıyla

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz