reklam

27 Mayıs 2005 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

‘Batı Karadeniz Fuarı, bölgesel kalkınmanın dönüm noktası olacak’

Zonguldak’ı Karadeniz Bölgesi’nin ekonomik başkenti yapmayı hedeflediklerini açıklayan Vali Yavuz Erkmen, “Bu fuar açılışı ile bence bir dönüm noktasını gerçekleştirdik. Zonguldak artık sadece kömürüyle anılmayacak.” dedi.

Zonguldak’a büyük hareketlilik getiren ‘Batı Karadeniz Sanayi ve Ticaret Fuarı’ 68 firmanın katılımı ile açıldı. Bölgeye ekonomik canlılık kazandıran fuarda Erdemir, Kardemir, Emko Panel Radyatör, Yurtbay Seramik, İpek Tekstil gibi uluslararası ticaret ağına sahip firmalar stant açtı. İş dünyası başta olmak üzere fuarı ziyarete gelen vatandaşlar, fuarın büyüklüğü ve güzelliği karşısında hayran kaldıklarını dile getirdiler.

Zonguldak Limanı Tır Parkı’nda 21 Mayıs’ta açılan Batı Karadeniz Sanayi ve Ticaret Fuarı, 29 Mayıs tarihine kadar ziyarete açık olacak. Fuara, Zonguldak ve ilçelerinin yanı sıra Bartın, Karabük ve Düzce gibi çevre illerden de ziyaretçiler geliyor. Fuarın açılışına Ukrayna büyükelçisi, belediye başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası başkanı olmak üzere ülkenin birçok işadamı da katıldı. Zonguldak’ı Karadeniz bölgesinin ekonomik başkenti yapmayı hedeflediklerini açıklayan Vali Yavuz Erkmen, fuarın bölgede yurtiçi ve yurtdışına pazarlanabilecek kapasitede üretim gerçekleştirdiğinin gösterilmesi açısından önem arz ettiğini söyledi. Fuarı uluslararası niteliğe dönüştürerek kalıcı hale getirmek istediklerini anlatan Erkmen, şöyle konuştu: “Burada yalnız bir fuar açılışı yapmakla kalmadık; bence bir dönüm noktasını gerçekleştirdik. Çünkü bugüne kadar hep kömürüyle ön plana çıkan Zonguldak bölgesinin daha farklı sektörlerdeki ürünlerini de gözler önüne sermiş oluyoruz. Batı Karadeniz Bölgesi’nin zenginliğini, iş dünyasını ve daha büyük işler için ortak bir konsensüs oluşturulabileceğini tüm dünyaya gösteriyoruz. Bu fuar bir ilkti. Eksikliklerimiz elbette var; ancak bunları önümüzdeki yıllarda kapatarak fuarımızı uluslararası bir organizasyona dönüştüreceğiz.”

Kentteki firmaların başlangıçta fuara katılma konusunda kararsızlık yaşamasına rağmen daha sonra çok yoğun talep olduğunu anlatan Erkmen, “Kapanış gününde kaç kişinin fuarı gezdiği ve ne gibi iş bağlantıları gerçekleştirildiği yönünde değerlendirme yapacağız. Organizasyonun bölgeye olumlu katkılar sağlayacağına inanıyorum.” dedi. Fuarın, firmaların tanıtımı ve bölgedeki iş dünyası potansiyelinin ortaya çıkması bakımından faydalı olduğunu belirten Yurtbay Seramik’in sahibi Zeki Yurtbay da fuarın açılışında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’e bölgedeki işadamları için çok önemli sıkıntıları anlatma fırsatını bulduklarını söyledi. Gökçebey ile Çaycuma ilçesi arasında yoğun olarak bulunan seramik sektörünün acilen doğalgaza kavuşması gerektiğini belirten Yurtbay, “Mevcut sektörlerin yanısıra yeni yatırım yapacak sektörler de doğalgaz bekliyor. Zonguldak için doğalgaz, teşvikten daha önemli. Organize sanayi bölgesi boş duruyor. Bölgeye bir an önce doğalgaz gelirse yatırımlar birbirini izleyecek ve istihdam sorunu da ortadan kalkacaktır.” diye konuştu.

Fuarın en renkli stantlarından biri de arıların çalışmalarını gösteren stant oldu. Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selahattin Güney, açtıkları stant ile ziyaretçilerin, arıların bal üretme safhalarını yakından görme imkanı bulduğunu söyledi. İpek Tekstil-Mr Otto’nun sahibi Yakup Sağar da fuarın beklenenden daha daha güzel olduğunu ifade ederek, “Valimiz fuar için geldiğinde ‘bu iş olur mu acaba’ diye düşündüm. Bu kadar iyi olacağını tahmin etmiyordum.” açıklamasında bulundu.
Zaman - Abdullah Karabacak

 

Mayıs 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
diğer aylar için tıklayın

Kentin fiziksel çevresi, sorunları ve kentli olmak üzerine görüşlerinizi Kent başlığı  altında tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz