reklam

31 Mayıs 2005 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Formula 1 ile İstanbul'a turist yağacak

Son dönemde düzenlenen uluslararası organizasyonlar ile yıldızı giderek parlayan İstanbul, ağustos ayında Formula 1 tutkunu 40 bin turisti ağırlamaya hazırlanıyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, gelecek olanların belli bir ekonomik seviyenin üstünde oldukları için birim başına Türkiye ekonomisine yapacakları katkının oldukça fazla olacağını söyledi.

İstanbul'da yeni yatırımlar gündemde
İstanbul'un spor, kongre ve fuar alanında önemli uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaya başladığını belirten Yalçıntaş, bu nedenle kentte önemli bir altyapı ihtiyacının doğduğunu ifade etti.

Bu altyapının geliştirilebilmesi için de kente yeni yatırımların gündeme geldiğini dile getiren Yalçıntaş, böylelikle yeni iş alanları, yeni istihdam ve yeni sektörlerin oluştuğunu ve bu gibi büyük organizasyonların birden fazla alanda hem İstanbul'a hem de Türkiye'ye ekonomik katkı sağladığını söyledi.

Organizasyonlar
İstanbul'da son dönemde düzenlenen uluslararası organizasyonlar şöyle:
Yatırım Danışma Konseyi'nde 1.6 trilyon dolarlık dev bir ciroya yön veren 19 şirketin üst düzey yöneticisi biraraya geldi.
Forum İstanbul, 4-6 mayıs tarihinde düzenlendi.
Aynı tarihte Almanya Başbakanı Schröder 600 Alman işadamıyla birlikte İstanbul'a geldi.
Asya Kalkınma Bankası'nın toplantısı yapıldı. Zirveye Asya ülkelerinden çok sayıda üst düzey finans yöneticisi katıldı.
5-6 mayısta ilk Türk Arap Ekonomi Forumu yapıldı.
İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı düzenlendi.
9-10 mayısta 5'inci Gayrimenkul Zirvesi 1 trilyon dolarlık gayrimenkul fonlarını yöneten gayrimenkul yatırım devlerini buluşturdu.
Şampiyonlar Ligi finali için 50 bin İngiliz ve İtalyan taraftar İstanbul'a geldi.

40 bin kişi gelecek
Ağustos ayında dünyanın en büyük spor organizasyonlarından Formula 1 yarışlarının İstanbul'da yapılacağını hatırlatan Yalçıntaş, bunun için İstanbul'a 40 bin turistin gelmesinin beklendiğini kaydetti.

Gelenlerin belli bir ekonomik seviyenin üstünde oldukları için birim başına Türkiye ekonomisine yapacakları katkının oldukça fazla olacağına işaret eden Yalçıntaş, şöyle devam etti:

"Bu insanların birçoğu sadece dört günlüğüne bu yarışı izlemek için gelmiyorlar. İstanbul'a daha geniş bir programla geliyorlar. Yarışın ardından vakitlerini belki de yurdun diğer köşelerinde geçirecekler.''

2.2 milyar kişi izleyecek
Formula 1 yarışlarına bütün ülkelerin önem verdiğini ifade eden Yalçıntaş, İstanbul'daki yarışları 2.2 milyar kişinin televizyonlarının başında izleyeceğini belirterek, şunları kaydetti:

''En muhafazakar tahminle bunlardan binde 2'sinin önümüzde üç yıl içinde Türkiye'ye geleceğini düşünürsek, bu, Türkiye için 4 milyon daha fazla turist demektir. Yarışların sırf tanıtım bağlamında bu kadar geniş bir katkısı var.'

Formula 1'in altyapısı sayesinde otomotiv sektörünün de gelişeceğini ifade eden Yalçıntaş, otomotiv firmalarının lansmanlarını, test sürüşlerini, muhtelif uluslararası organizasyonlarını yapabilecekleri, prestijli bir yere sahip olacaklarını kaydetti. Yalçıntaş, bu durumun hem sektörün uluslararası imajını hem de Türkiye'deki istihdama katkısını artıracağını düşündüğünü söyledi.
CNN Türk

 

Mayıs 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
diğer aylar için tıklayın

Kentin fiziksel çevresi, sorunları ve kentli olmak üzerine görüşlerinizi Kent başlığı  altında tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz