reklam

31 Mayıs 2005 Salı
Ana Sayfa > Haberler

İstanbul'da 'Sertifikalı' belediyecilik dönemi başlıyor...

MBBB'nin kurduğu Yerel Yönetimler Akademisi, geleceğin yerel yöneticilerini eğiterek sertifika verecek. Akademinin açılışı Başkan Topbaş tarafından gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş ile Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği'nin (MBBB) diğer üye başkanları, Fethin 552. Yılı dolayısıyla İstanbul'un ilk Belediye Başkanı Hızır Bey Çelebi'nin Unkapanı'ndaki kabrini de ziyaret ederek dua ettiler.

Belediye Başkanları daha sonra Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği'nin Eminönü'ndeki merkezine geçtiler. Burada MBBB tarafından kurulan 'Yerel Yönetimler Akademisi'nin açılışı gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve MBBB Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş ev sahipliği yaptığı törene; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, İTO Başkanı Mehmet Yıldırım ile çok sayıda ilçe ve belde belediye başkanı katıldı.

MBBB'nin Eminönü'ndeki merkezinde hizmet verecek akademide, öncelikle İstanbul'daki belediyelerin meclis üyeleri eğitilecek. Daha sonra, MBBB üyesi diğer belediyelerin yöneticileri ve meclis üyeleri de eğitime alınacak. Akademide, liderlikten kişisel imaj ve hitabete, sivil toplum ve demokrasiden hukuk ve insan haklarına kadar bir çok alanda dersler verilecek. 1'er aylık dönemlerden oluşan 3 kurluk eğitimi başarıyla tamamlayan belediyecilere ise, uluslararası geçerliliği olan bir sertifika verilecek.

Başkan Topbaş; '21. yüzyıl şehircilik çağı olacak'
Akademi'nin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve MBBB Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, dünyada artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığına dikkat çekerek, "Artık devletler de ön plana çıkan şehirleri aracılığıyla gündemde öne çıkıyor. Yerel Yönetimler Akademisi sosyal yapıyı önemseyen, bireylerin mutluluğunu esas alan ve AB Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'na göre hareket eden belediyeciler yetiştirecek" dedi.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da yöneticilerin, oluşturdukları kalıcı kurumlarla ölçüldüğüne işaret ederek, 'Yerel Yönetimler Akademisi'ni kuranların da kalıcı bir başarıya imza attıklarını kaydetti.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu ise, AB sürecinde en önemli görevin yerel yönetimlere düştüğünü vurgulayarak, "Bu nedenle gelecek dönemlerde yerel yönetimlerde görev almak isteyenler mutlaka bu akademinin rahle-i tedrisinden geçmeli" şeklinde konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve diğer belediye başkanları törenin ardından akşam da boğaz turuna çıktılar.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi

 

Mayıs 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
diğer aylar için tıklayın

Kentin fiziksel çevresi, sorunları ve kentli olmak üzerine görüşlerinizi Kent başlığı  altında tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz