reklam

01 Haziran 2005 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

İstanbul siluetine iki kule ekleniyor

Dünyanın ilk lüks otel zinciri Kempinski, Türk girişimci ASTAŞ'la ortaklaşa hayata geçirdiği bir proje ile İstanbul'da 7 yıldızlı rezidansların bulunduğu iki akıllı kule inşa ediyor. Esentepe'de 125 bin metrekarelik bir alanda inşa edilen akıllı kulelerin, 2007 yılının ocak ayında tamamlanması hedefleniyor.

İşletmeciliğini Kempinski'nin yürüteceği 7 yıldızlı rezidanslarda 24 saat yüksek kaliteli otelcilik hizmeti verilecek. 9 kuvvetindeki bir depremde bile ayakta kalabilecek dayanıklılıkta inşa edilecek olan akıllı kuleler konuklarını güvenlik açısından da tatmin edecek. 128'i satılmak, 40'ı da kiralanmak üzere 80 ile 300 metrekarelik 168 rezidans ve 40 da ofisin bulunacağı kulelerde ilk defa kısa süreli kiralanabilecek rezidanslar da yer alacak. İstanbul turizminin gözbebeklerinden biri halini alacak olan akıllı kulelerde Hi-tech sinema salonlarından fitness center'a, güzellik merkezinden çeşitli restorantlara kadar her türlü ihtiyaca cevap verecek tesisler de hizmet verecek. Kulelerin arkasında inşa edilen çarşıda ise Türkiye'nin ve dünyanın en ünlü markalarını barındıracak 120 mağaza bulunacak.

Uluslararası deneyim
Kulelerin tanıtımını yapan ASTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, 25 yıldır tekstil makineleri sektöründe edindikleri uluslararası deneyimi turizm sektörüne de taşıma arzusunda olduklarını belirtti. Üç yıldır ülkeye yatırım amaçlı uzun araştırmalar yaptıklarını ifade eden Aşçı, 'En uygun sektörün turizm odaklı olduğuna karar verdik. Turizm için aklımızda ilk yer Antalya'ydı. Ancak, Antalya'da yaratacağımız katma değerin daha fazlasını İstanbul'da oluşturmanın mümkün olabileceğini gördük ve burada karar kıldık' dedi.Vedat Aşçı, kulelerin her detayında Kempinski'nin standartları bulunduğunu da sözlerine ekledi.

50'nci yılda yeni yatırımlar
Hilton İstanbul Oteli Genel Müdürü Riccardo San Martino, İstanbul ve dışında yeni oteller açılması için çalışmalarının olduğunu bildirdi. Son 14 günde İstanbul için 8 yeni teklif aldıklarına dikkat çeken Martino, 'Aktif olarak işin içindeyiz. Hilton üst yönetimi, otel satın alınması, işletme devralınması veya arsa alımı gibi olasılıklarla ilgileniyor' dedi.

Hilton İstanbul'un Amerika dışında açılan ilk Hilton oteli olarak büyük önem taşıdığını dile getiren Riccardo San Martino, 'İlk olmak, köklü bir geçmişe sahip olmak çok önemli. Fakat marka olmak, uzun soluklu olmayı ve kalıcılığı gerektiriyor. Hilton İstanbul, sürekli yenileniyor. Bu yıl 6 milyon dolar yatırımla bin 400 kişilik yeni bir balo salonunu yapmak istiyoruz' diye konuştu. Martino, '50 yılın altın değerleri'nin simgesi olarak 'Altın anahtar' logosunun da 2005 yılı sonuna kadar Hilton İstanbul logosu ile birlikte kullanılacağını belirtti. Hilton İstanbul'un uzun zaman sonra özledikleri doluluk oranlarına ulaştığını vurgulayan Martino, şöyle devam etti: 'İstanbul'daki otellerin yaşadığı doluluk sıkıntısı 3 ay gibi kısa bir sürede aşıldı. 2006, 2007 yıllarının sadece Hilton İstanbul için değil, tüm Türkiye için çok iyi birer yıl olacağına inanıyorum. İstanbul'un çok turistten ziyade kaliteli turisti çekmesi önemli. 2007 yılına kadar İstanbul'da kruvaziyer turizmin istenilen seviyeye yükseleceğini umuyorum, bu da eski kaliteli turistin geri geleceğini gösteriyor.'
Akşam

 

Mayıs 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Gökhan Altuğ & Tatsuya Yamamoto 2 Haziran 2005 tarihinde Diyalog bölümümüze konuk olacaklar.

Gökhan Altuğ & Tatsuya Yamamoto hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, kendisine soru sormak, tartışmaya katılmak için buraya tıklayın...

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz