reklam

02 Haziran 2005 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Şahin: Yeni sanayi bölgelerinin kurulması için proje hazırlıyoruz

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, “Yeni sanayi bölgeleri için proje çalışmalarına başladık. 1/25 bin ölçekli plan ile Bursa’da plansız bir bölgenin kalmamasına çalışıyoruz. Bu konuyu kamuoyu ile de paylaşıyoruz.” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, yeni sanayi bölgeleri kurulması için proje çalışmalarına başladıklarını açıkladı. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ni (DOSAB) ziyaret eden Başkan Şahin, “285 firmasıyla DOSAB’ın Türkiye ve Bursa ekonomisine katkısı çok büyük.” dedi.

DOSAB Başkanı Ertuğrul Kaplan ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Başkan Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Atık Su Arıtma Tesisleri’nin yanı sıra Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nin de yaptırmaya başladığı arıtma tesisinin Bursa için çok önemli olduğunu vurguladı. Her iki atık su arıtma tesisinin 2006 yılında hayata geçmesiyle daha güzel ve yaşanabilir bir Bursa’nın ortaya çıkacağını kaydeden Şahin, Bursa için çalışan ve üreten herkesin yanında olduklarını kaydetti. Mevcut sanayi bölgelerinin artık şehirlerin içinde kaldığını hatırlatan Hikmet Şahin, “Yeni sanayi bölgeleri için proje çalışmalarına başladık. 1/25 bin ölçekli nazım imar planı ile Bursa’da plansız bir bölgenin kalmaması için çalışıyoruz ve bu yüzden de projeyi sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini almak için kamuoyu ile paylaşıyoruz. Plansız bir Bursa istemiyoruz.” dedi. İki dönemdir DOSAB’ın başkanlığını yürüttüğünü ve daha önce de uzun yıllar yönetimde görev aldığını söyleyen Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Başkanı Ertuğrul Kaplan da, “İlk defa bir belediye başkanı DOSAB’ı ziyaret etti. Başkan Şahin’in bizlere verdiği değer ve sorunlarımıza gösterdiği hassasiyetin bundan sonraki dönemlere de örnek olmasını istiyorum.” dedi. Organize sanayi bölgelerinin kent yaşamında çok önemli bir sivil toplum örgütü olarak 4562 sayılı yasayla faaliyete geçtiğini hatırlatan Kaplan, şunları söyledi: “Sanayi bölgesindeki firmalar, üretmek, istihdam sağlamak, vergi vermek ve ihracattan öte birtakım sosyal ve çevre faaliyetlerine önem vermek konusunda bir misyon üstlendi.” DOSAB’ın Bursa’ya ve Türkiye’ye örnek olacak bir atık su arıtma tesisine imza attığını belirten Kaplan, “70 bin metreküp kapasiteli bu tesisi yapmakla kalmayıp atık suyun tekrar geri dönüşümünü sağlayarak sanayi firmalarında kullanılması için yeni bir projenin üzerinde çalışıyoruz. Çünkü sanayi bölgeleri için su sıkıntısı her geçen gün büyüyor. Bizler de suyun gelecekte sanayide kullandığımız pek çok hammaddeden daha önemli olacağına inanıyoruz.” dedi. Ucuz enerji için çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden başkan Ertuğrul Kaplan, “Her şeyi devletten bekleme devri sona erdi. DOSAB olarak ürettiğimiz enerjiyi kendi sanayicimize en ucuz şekilde vermeye başladık. Bu ucuzluk da şu anda Türkiye’deki sanayi kuruluşlarının kullandığı enerjinin yüzde 10 daha altında yer alıyor.” diye konuştu.
Zaman - Fatih Karakılıç

 

Haziran 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
  01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
diğer aylar için tıklayın

Kentin fiziksel çevresi, sorunları ve kentli olmak üzerine görüşlerinizi Kent başlığı  altında tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz