reklam

10 Haziran 2005 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

'İstanbul'a hainlik etmişiz'

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın , İstanbul'un planlama açısından iyi yönetilmemiş olduğunu belirterek ''İstanbul'u yönetenlerin çoğu, ben dahil bu kente hainlik etmişiz'' dedi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Zeytinburnu Belediyesi'nce, Fındıklı'daki MSGSÜ Oditoryumu'nda ''Planlama Kent Yönetimi Yerelleşme Bağlamında Katılımda Yeni Yaklaşımlar'' paneli yapıldı. Panelin açılışında konuşan Murat Aydın, ''Coğrafyası bu kadar güzel olan bir kenti nasıl içinden çıkılmaz bir hale getirebiliriz diye düşünseler ancak bu kadar olur'' ifadesini kullandı. İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı da belediyelerin gelirleriyle ilgili yeni düzenlemeler yapıldığını anlatarak ''Belediyeler topladıkları gelirleri, savurganlık yapmadan, topladıkları yerde harcamak zorundalar. Ancak maalesef bu yapılmıyor. Kentte her yıl kaldırımlar yenileniyor. Belediyeler borçlarını ödememe alışkanlığına devam ederlerse Belediye Yasası'ndan aldıkları gelirleri farklı harcarlarsa, sonra Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Türkiye'nin başına bela olabilirler'' diye konuştu. Taşbaşı, Avrupa'da birçok ülkeden büyük olan İstanbul'un artık bir ''anakent'' değil, ''ülkekent'' olduğuna da değinerek kentin sorunlarının bütün kesimlerin katılımıyla çözülebileceğini ifade etti.

Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Erhan Demirdizen de planlama ve imar sisteminin tıkandığını, 20 yıl önce çıkan İmar Kanunu'nun hâlâ tartışıldığını ve bir türlü değiştirilemediğini belirterek Türkiye'nin çevre ve imarla ilgili bakış açısını yeniden gözden geçirmesi gerektiğinin altını çizdi.
Cumhuriyet

 

 

 

 

 

Haziran 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
  01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
diğer aylar için tıklayın

Yapı sektörünün uygulama alanına yönelik genel tartışma konuları Uygulama forumunda

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz