reklam

Cottorama 
Malzeme Dosyası > Zemin Kaplamaları

Cottorama insanoğlunun kullandığı en eski seramik materyallerden birisi olan terracotta ailesindendir. Kendine özgü tarzı ve özel formülleriyle uygulandığı mekanlara sıcaklık, estetik ve doğallık getirmektedir.

Cottorama'nın hammaddesi toprak ve sudur. Cottoramalar, Türkiye'deki seçilmiş ocaklardan çıkarılan içeriği özel killerin birleşiminden üretilir. Karışımda ya da üretimin herhangi bir aşamasında hiçbir kimyasal katkı malzemesi kullanılmaz. Dolayısıyla üretim sırasında kesinlikle zararlı atık ortaya çıkmaz. 


Bu özelliği geleneksel üretim tekniğinden kaynaklanıyor. Doğaya zarar vermeyen bu üretim tekniğinin formülü ise şöyle;
Su + Toprak = Çamur
Çamur + Ateş = Cotto

Cottorama'nın tek bir rengi yoktur, hatta aynı renkte iki Cottorama görmek şaşırtıcıdır. Elle yapılmasından dolayı -çok az da olsa- oluşan ton farkı göze hoş gelmekte ve toprağın kendi renginin tonlarından özgün bir renk skalası oluşmaktadır. Homojen olmaması Cottorama'nın en önemli özelliklerinden biri olup, rustik görüntü oluşturması, doğal görünmesi tercih sebepleri arasındadır. Ancak toprak karışımın oranlarında yapılan değişiklikler ile açık veya koyu tonlar elde etmek her zaman mümkündür. Bazı detaylar için ayrıca istenilen renklerde her biri tek tek sırlanır ve özel olarak mekanları renklendirebilirler.

Cottoramalar, bahçe yürüme yolları, çardak altı, otomobil yolu ve otomobil garajları, villa giriş kapıları, tatil köyleri, salonlar, havuz kenarları, tarihi yerlerin restorasyonları, otel bahçeleri ve lobileri, antre, balkon ve rustik mutfaklar, bahçe ve bina dış cepheleri, restoran bar gibi iç ve dış mekanlarda aklınıza gelen her ortama uygulanabilir. Havuz kenarlarında kayganlığı önlemesi güven vermektedir. 

Mekanik ve Fiziksel Özellikleri

Su Emme <0,05

Sürtünme Katsayısı

R 10

Isı Yayılması

7x10-6

Yüzey Mukavemeti

6 / 9

Kimyasal maddeye

Dayanıklı

Buzlanmaya

Dayanıklı

Esneklik Mukavemeti

45/55 475/560

Aşındırma Direnci

115/135

Kaynak: Cottorama

 

Zemin Kaplamaları

Platform

"Mimarlık Meslek Yasası" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 04 Mart'ta İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon' da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Umut İnan
Konuşmacılar: Ratip Kansu,
Hakkı Önel, Aslı Özbay, Salih Zeki Pekin

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz