reklam

Haberler
Kasım 2001 

'Dünden Yarına Nuri İyem'

29 Kasım-13 Aralık tarihleri arasında Tepebaşı TÜYAP İstanbul Sergi Sarayı'nda Nuri İyem 'in 'Dünden Yarına Nuri İyem' başlıklı retrospektif sergi yer alacak. Sergide, üslubu ile Türk resminin kimliğinin oluşmasında önemli bir rol üstlenen İyem'in sanatının çeşitli evrelerini gösteren yapıtlarını kronolojik, tematik bir düzenleme içinde görme olanağı bulunacak.

Nuri İyem retrospektif sergisi, Evin Sanat Galerisi tarafından başlatılan ve plastik sanatlar alanında Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek olan bir arşiv çalışmasının ikinci aşamasını oluşturuyor. Yapılacak duyurularla ellerinde Nuri İyem'in yapıtları bulunan sanat dostları, koleksiyonerler ve kurumlar ile ilişkiye geçilerek 19-27 Kasım tarihleri arasında dijital arşiv kayıtları yapılacak. Sahiplerine her yapıt için Nuri İyem tarafından imzalanan bir sertifika verilecek. Bu çalışma sonucunda İyem'in ulaşılabilen tüm yapıtları elektronik ortamda gelecek kuşaklara saklanmış olacak. Ayrıca sergi sonrası elde edilen yapıtlardan yola çıkılarak bir CD ile 600 sayfalık bir kitap hazırlanacak. İki aşamalı bu etkinliğin düzenleme ve yürütme kurulu Mehmet Güleryüz, Neş'e Erdok, Nedret Sekban, Abdülkadir Günyaz, Turgay Gönenç, Kıymet Giray, Ahmet Kamil Gören, Erhan Karaesmen, Deniz Kavukçuoğlu, Cengiz Akıncı, Haşim Nur Gürel, Hasan Tanla ve Ümit İyem 'den oluşuyor.

'Dünden Yarına Nuri İyem' sergisi ile eşzamanlı olarak izlenebilecek olan Eczacıbaşı Sanal Müzesi'nce hazırlanan 'Nuri İyem Retrospektifi' başlıklı sanal serginin ön tanıtımına www.sanalmuze.org adresinden ulaşılabilir. (0212 275 59 75)

01 Kasım 2001 Cumhuriyet 
Cumhuriyet Gazetesine burayı tıklıyarak abone olabilirsiniz.

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz