reklam

Haberler
Kasım 2001 

10 Trilyon Değer Biçilen, “Tablo Koleksiyonu” Antik A.Ş Müzayedesinde!..

“Müzayede Tarihimizde dönüm noktası : Ülkemizin en değerli ve bir daha bir arada sergilenmesi güç, muhteşem Erol Aksoy Tablo Koleksiyonu, son defa Antik A.Ş’nin düzenleyeceği müzayede de sanat severlerle buluşacak”

İktisat Bankası’nın ve Show TV’nin eski sahibi ünlü koleksiyoner Erol Aksoy tarafından 10 yıl önce satın alınan ve hala satış rekoru kırılamayan Osman Hamdi Bey’in ünlü tablosu “Kaplumbağa Terbiyecisi” Antik A.Ş’nin düzenleyeceği özel bir müzayedede yeniden satışa çıkarılıyor. Bankacılık Düzenleme Kurulu tarafından el konulan İktisat Bankası’nın özel koleksiyonunda yer alan bu ünlü tablo ve diğer 350’ye yakın eşşiz tablo 5 milyon dolar açılış bedeliyle satışa sunulacak. Commercial Union Sigorta Şirketi tarafından 20 milyon dolara sigortalanan eserler özel güvenlik önlemleri arasında, İktisat Bankası’ndan alınarak, Ocak ayına kadar sergileneceği Antik Palace’a getirildi.

Türk Müzayede Tarihi’nin en pahalı tablosu olan Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi”nin 1,5 milyon doların üzerinde alıcı bulması bekleniyor.

Ülkemizde bir eşi bulunmayan ve çeyrek asırlık uzun bir zaman diliminde takdire değer bir gayretle bir araya toplanabilen “Erol Aksoy Tablo Koleksiyonu”nda, Osman Hamdi Bey’in eserlerinin yanı sıra, Resim Sanatımızın en büyük ressamları Halil Paşa, Hüseyin Zekai Paşa, Hoca Ali Rıza, Nazmi Ziya, Hikmet Onat, Naci Kalmukoğlu, Sami Yetik, İbrahim Çallı, Fahr-el Nissa Seyid, Mahmut Cuda, Ali Çelebi ve Sabri Berkel’in yağlı boya tabloları, ayrıca dünyaca ünlü oryantalist ressamların birbirinden değerli eserleri yer alıyor. Yurtdışında bulunan sanat eserlerimizin ülkemize kazandırılması açısından büyük önemi olan koleksiyon, “Türk Resim Sanatı”nın tarihini gözler önüne seren bir kültür kaynağı olması açısından da ayrı bir önem taşımaktadır.

İktisat Bankası yetkilileri, bu yıl 20. senesini kutlayan ve 20 senede 210 Müzayede düzenleyerek, “Antika Borsası”nın mimarı olan Turgay Artam yönetimindeki Antik A.Ş’ye müzayedenin tüm sorumluluğunu verdiklerini açıkladılar.

Koleksiyonerler, büyük holdingler ve bankalar arasında kıyasıya bir rekabet yaşanacağı şimdiden belli olan müzayede, ülkemizde düzenlenmiş en büyük müzayede ünvanıyla uzun süre Türkiye gündeminden düşmeyecek.

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz