Haberler
Ocak 2002 

Necati Cumalı'nın heykeli açıldı

Edebiyatımızın değerli kalemi Necati Cumalı 'nın, Beşiktaş Belediyesi tarafından heykeli yaptırıldı. Gürdal Duyar tarafından yapılan heykel, dün Maçka Vişnezade Şairler Parkı'nda düzenlenen bir törenle açıldı. Törene, Necati Cumalı'nın eşi Berin Cumalı , Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu , Ercan Karakaş , Müjde Ar , Esin Afşar , TYS Başkanı Cengiz Bektaş , şairler, yazarlar ve Cumalı'nın arkadaşları katıldı.

Cengiz Bektaş, Cumalı'nın aydınlık, açık bir yazar olduğunu belirterek ''Cumalı, bazı öykülerinin üzerinden yarım yüzyıl geçmiş olmasına karşın hâlâ çocuklar tarafından bile anlaşılan, ışık saçan bir yazardı'' dedi.

Yusuf Namoğlu, Necati Cumalı'nın 60 yıl boyunca yaşamını yazı emekçisi olarak sürdürdüğüne dikkat çekti.

Ölümünden 15 gün önce Cumalı'yı evinde ziyaret ettiğini anımsatan Namoğlu, Cumalı'nın heykelinin nereye dikileceğine birlikte karar verdiklerini söyledi.

Kültür Bakanı İstemihan Talay da mesajında, Cumalı'nın Şairler Parkı'nda tüm sevenleriyle birlikte yaşamaya devam edeceğini ifade ederek, Cumalı'nın oyunlarını tanıtan bir kitabın da bakanlık tarafından hazırlandığını bildirdi.
Cumhuriyet

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz