reklam

Haberler
Nisan 2002 

“Bilgi’de Sinema”

“Bilgi’de Sinema”, Nisan programındaki zengin seçenekleriyle, “Kent Merkezinde Sürekli Bir Sanat Sineması” konsepti çerçevesinde gerçekleştirdiği gösterimlerine devam etmekte.

“Bilgi’de Sinema” ilk olarak 1-7 Nisan 2002 tarihleri arasında, Uluslararası Cannes Film Festivali – “Cannes Junior”, PPR (Pi Prodüksiyon Halkla İlişkiler), Türkiye İş Bankası işbirliği, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nin katkılarıyla gerçekleştirilmekte olan “I. Uluslararası Gençlik ve Sinema Şenliği”ne ev sahipliği yapacak. Şenlik kapsamında ücretsiz izlenebilecek tüm filmler Türkçe alt yazılı olarak gösterilmekte.

Nisan programının bir başka sürprizi ise “meraklısı”nın kaçırmayacağına inandığımız “Arkeoloji Belgesel Film Günleri”. 15-16-17 ve 20 Nisan tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampusü’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek gösterimler, Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB) ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nin değerli katkılarıyla arkeoloji ve belgeselle ilgilenen tüm İstanbullulara sunulmakta.

“Bilgi’de Sinema”da izlenebilecek filmler bu başlıklarla da sınırlı değil. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema-TV bölümü tarafından hazırlanmakta olan “Bilgi Kısa Film Günleri” bölümünde, üniversite öğretim görevlilerinden Ethem Özgüven ve Ahmet Sönmez’in kısa filmlerinden oluşan birer toplu gösterim, sırasıyla 12 ve 19 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yine aynı başlık altında 26 Nisan Cuma saat 19:30’da, yönetmenliğini Aren Perdeci ve Lusin Dink’in yaptığı “Threep” adlı kısa filmin ilk gösterimi yapılacak.

Son olarak, “Bilgi’de Sinema” programlarının tek ücretli bölümü olan “Vizyon Köpüğü” bölümünde, “I. Uluslararası Gençlik ve Sinema Şenliği” çerçevesinde gösterilmeleri sebebiyle ücretsiz olarak izleyebileceğiniz “Karatahta / Blackboard” ve “Koruyucu Meleğim / The Mighty” filmleri bulunmakta.

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz