reklam

Haberler
Nisan 2002 

Uluslararası düzeyde cam ve güzelsanatlar eğitimi verilecek bir merkez açılıyor: "Cam Ocağı"

Uluslararası düzeyde cam ve güzel sanatlar eğitimi verilecek bir merkez olarak tasarlanan Cam Ocağı, kuruluş aşamasını tamamlamış bulunuyor. 26 Mayıs 2002 tarihinde başlayacak ilk yaz eğitim programı 6 dönemden oluşuyor. Bu dönemlerin her birini 15'er günlük yoğun kurslar olarak tasarlanmış.

Cam Ocağı'nın kurucusu Yılmaz Yalçınkaya'nın yaptığı açıklamaya göre, Cam Ocağı sayesinde ülkemiz, dünyanın her tarafından gelecek saygın eğitmenlerin, yine dünyanın her tarafından gelecek öğrencilerle buluşacağı uluslararası bir cam okuluna kavuşuyor.

 

Cam Ocağı'nın kuruluşu ve modern bir altyapıyla eğitime başlaması uzun yıllara dayanan yoğun bir çalışmanın ürünü. Cam Ocağı'nda yer alacak üretim hattı, özgün tasarımları üreterek gelecekte okulun finansmanına katkıda bulunacak.

Önemli hedeflerden biri de Türk camcılığını, dünya camcılığı ile buluşturmak ve bu sayede günden güne gerilemekte olan bu sanatı tekrar canlandırmak. Doğu ve batı kültürlerinin yüzyıllardır kaynaştığı bir buluşma noktası olarak İstanbul, cam konusunda da aynı rolü oynamaya aday. Cam Ocağı'nın İstanbul'da kurulması yüzlerce yılın kültürel mirasını ifade eden Türk camcılığının tekrar canlandırılmasına, modern ile geleneksel olanın bir araya gelerek yeni bir zenginliğin ortaya çıkmasına hizmet edecektir.

Cam Ocağı'nın eğitim Programı Türkiye ve dünyadaki camseverleri bir araya getirecek. Cam Ocağı'nda verilen eğitimlere katılmak ve daha fazla bilgi almak için http://www.camocagi.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Cam Ocağı Hakkında:
Deneysel üretim tesislerinin de yer aldığı Cam Ocağı kampusünde tüm yıl boyunca sanatsal yaratıcılığı özendiren eğitim programları düzenlenecektir. 2002 yılının ilkbaharından bu yana üretim sürdürülmektedir. Workshop ve diğer eğitim programları tüm yıla yayılacaktır.

Temel olarak Cam Ocağı özel, bağımsız ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur. Kuruluşun yapılanması da kısa vadeli ekonomik hedeflere yönelen ticari girişimlerden farklı bir şekilde oluşturulmuştur.

Günlük işleyişe bakıldığında Cam Ocağı bir kurum olmaktan çok, farklı kültürlerden cam konusunda çalışmak için bir araya gelen, yaratıcı ve çalışkan bireylerden oluşan bir topluluktur. Katılımcıların Cam Ocağı kampusündeki deneyimleri birbirinden farklı olacaktır. Ancak pek çoğumuz için Cam Ocağı;

sanatçı ve tasarımcıların, camla çalışırken rahatça öğrenebilecekleri ve yaratabilecekleri üretken bir ortam,

sanatçı ve tasarımcılara dersler, kütüphane, sunumlar, fikir ve tasarımların paylaşılması için sunduğu olanaklar ile zengin bir kaynak,

tasarımcı ve sanatçılar için yüksek kalitede özgün çalışmalarını üretme ve sergileme olanakları,

geleneksel Türk cam sanatı ve tasarımına yeni bir soluk getirecek bir merkez.

sanatçı, tasarımcı ve cam meraklıları ve ortaya çıkaracakları ürünler için model niteliğinde bir eğitim ve pazarlama programı.

farklı düzeyleri, kültürel bakış açılarını ve geçmişleri temsil eden geniş katılımcı kitlesi, anlamına gelecektir.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz