reklam

Haberler
Nisan 2002 

Ergin Çavuşoğlu'nun  Rezonans Segisi

Video enstelasyon, fotoğraf ve resimlerin birlikte yer aldığı sergide Çavuşoğlu mekan ve öteki ilgisi üzerine düşünüyor.

Rezonans, sergide yer alan resimlerden birinin de ismi. Kentsel çevreye dair imgelerin dikey şeritlerle yatay olarak çoğaltıldığı bu resim serginin genel yapısını ifade eder nitelikte bir yoğunluğa sahip. Rezonans, çevredeki yansımaları göstermenin yanı sıra onun titreşimlerine ve görsel çoğalımına işaret ediyor.

Sanatçının fotoğraf çalışmaları ışıklı pano olarak sergileniyor ve fotoğraf ile resmin arasında kurulmuş ilişkinin kendiliğindenliği ile birlikte serginin bütününe yayılmış olan titreşimin bir tınısı olarak kendini gösteriyor.

Ergin Çavuşoğlu, çalışmalarında resim, fotoğraf ve hareketli imajları birlikte kullanıyor. Geleneksel malzemelerle dijital teknolojiyi bütünlük içinde sergiliyor. İç mekan ile dış mekanı birbirinin ötekisi olarak sunulduğu resimlerinde, figüratif kompozisyonlar içinde betimlediği kent ve kır peyzajları kendi ve öteki bağlamında bireyin çevresiyle kurduğu ilişkiyi inceliyor.

Ergin Çavuşoğlu ’nun Galerist ’teki mekansal sorgulamalarını 18.05.2002 tarihine kadar izleyebilirsiniz.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz