reklam

Haberler
Nisan 2002 

Sanat Kurumu 'geleneksel sanat ödülleri' belli oldu

Sanat Kurumu 'nun 2000-2001 dönemi için verdiği 38. ''Yılın Sanatçıları'' ödülleri 29 Nisan Pazartesi günü Ankara'da yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve Mimarlar Odası Eski Genel Başkanı Oktay Ekinci 'ye tarihi ve kültürel mirasın korunması çabalarından ötürü, Prof. Dr. Türkan Saylan 'a da toplumun aydınlanmasında gösterdiği çabalar nedeniyle Sanat Kurumu Onur Ödülleri verildi.

Sanat Kurumu Başkanı Halil Say tarafından yapılan açıklamaya göre, Atilla Sav 'ın başkanlığında Prof. Dr. Ayşegül Yüksel, Gülşen Karakadıoğlu , Dr. Tüzel Ezici, Şenol Tiryaki ve Halil Say'dan oluşan Seçici Kurul'un, 2000-2001 dönemi Sanat Kurumu Yılın Sanatçıları seçimi, ilgili sanat dallarına göre şöyle yapıldı:

En İyi Oyun Yazarı: 'Sahibinden Satılık Birinci El Ortaoyunu' ile Ferhan Şensoy , En İyi Yapım: 'Kobay' oyunu ile Poyrazoğlu Tiyatrosu, En İyi Yönetmen: 'Şaylok' oyunundaki başarısı nedeniyle Bozkurt Kuruç ve 'Ghetto' oyunundaki başarılı yorumundan dolayı Erhan Gökgücü seçildi. En İyi Çevirmen Ödülü 'Ödenmeyecek, Ödemiyoruz' la Füsun Demirel 'e, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü 'Şaylok 'taki oyunu için Alpay İzbırak 'a, Övgüye Değer Kadın Oyuncu Ödülü 'Arzu Tramvayı 'yla Meltem Eserol 'a ve 'Elli Metre Yüksekten İçi Su Dolu Konserve Kutusuna Balıklama Atlama' oyunuyla Zeynep Yasa 'ya, En iyi Sahne Tasarımı Ödülü 'Ghetto 'daki çalışması için Ali Cem Köroğlu 'na, En İyi Giysi Tasarımı Ödülü 'Şaylok' taki çalışması için Gülümser Erigür 'e, En İyi Işık Çalışması Ödülü 'Domuz Ahırı' ndan dolayı Osman Uzgören 'e verildi.

Seçici Kurul Özel Ödülü 'nü Boyut Tiyatro Yayınları Yönetmeni Yılmaz Öğüt ve Jean Genet' nin 'Paravanlar' adlı oyunuyla ODTÜ Oyuncuları kazandı.

Prof. Kaya Özsezgin , Prof. Mürşide İçmeli , Prof. Zafer Gençaydın , Prof. Dr. Remzi Savaş, Nurtaç Özler ve Halil Say'dan oluşan Plastik Sanatlar Seçici Kurulu ise bu yıl Resim Dalında Yılın Sanatçısı olarak Mehmet Güleryüz' ü, Heykel Dalında Övgüye Değer Sanatçı olarak Turhan Çetin ve Yunus Tonkuş' u, Seramik Dalında Yılın Sanatçısı olarak Alev Ebuzziya' yı, Fotoğraf Dalında Övgüye Değer Sanatçı olarak A. Kadir Ekici' yi ödüllendirdi. Seçici Kurul Özel Ödülü , Merkez Bankası Sanat Galerisi' ne verildi.

Sanat Kurumu, Bakanlar Kurulu'nun 1967'deki kararıyla kamu yararına çalışan dernek olarak 50 yıldır faaliyet gösteriyor.
Cumhuriyet

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz