reklam

Haberler
Mayıs 2002 

BAUHAUS Fotoğraf Sanatı

Yapı Kredi Sermet Çifter Araştırma Kütüphanesi Sergi Salonu, 3 Mayıs - 20 Mayıs 2002 tarihleri arasında "BAUHAUS Fotoğraf Sanatı" başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Modern Sanat ve Mimarlık'ın oluşum sürecinin en önemli kilometre taşlarından olan Bauhaus'un temelleri, mimar Walter Gropius tarafından Almanya'nın Weimar kentinde oluşturulmuş, Kandinsky ve Klee gibi büyük sanatçıların kılavuzluğunda yeni kuşaklar yönlendirilmiştir. İki dünya savaşı arasında Avrupa avangardının en önemli merkezlerinden olan Bauhaus okulu, Naziler tarafından kapatılıncaya kadar XX. yüzyılın öncü sanat merkezi olarak tüm kıtayı etkisi altına almıştır.

Bauhaus, sanat, mimarlık ve endüstrinin arasında Rönesans'tan beri kopuk olan bağlantıyı yeniden kurmaya çalışacak, XX. yüzyıl çağdaş sanat anlayışını geliştirecek bir miras bırakarak mimarlıktan tekstil tasarımına, grafikten mobilyaya, seramikten heykele ve resimden fotoğrafa kadar uzanan geniş bir çerçeveye oturtulmasını sağlayacaktır.

Bauhaus mensupları, fotoğraf çalışmalarını sanatsal boyuttan çok belgesel bir perspektif içinde yürütmüşlerdir. Alışagelmişin ötesinde, geleneksel olmayan yaklaşımları ve kompozisyonları ile bu yapıtlar yeni ve nesnel bir bakış açısını yansıtır.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz