reklam

Haberler
Ağustos 2002 

Yayalar, bu sergiden geçiniz

Yayalar, bu sergiden geçinizSergi, yayaların rahat hareket ettikleri bir bölge olduğu için Nişantaşı'nda gerçekleşiyor. If! İstanbul ekibi, Mehmet Konuralp, Kutluğ Ataman, Ayşe Erkmen, Nevzat Sayın gibi tanınmış isimlerin katılımıyla 28 Eylül ile 3 Kasım arasında bir 'açık hava sergisi' açacak.

İstanbulluları kente yeniden bakmaya davet eden, sanatı tutsak mekânlardan kurtarıp sokağa taşıyacak İstanbul Yaya Sergileri'nin ilki Nişantaşı'nda, 28 Eylül'de, dev bir 'yaya' partisiyle açılıyor. Sokakları, bina cephelerini, billboard'ları, cafe'leri ve dükkan vitrinlerini kullanacak olan sergi, insanları düşündürecek, şaşırtacak ve bu kentte yapılabileceklerle ilgili hayal kurmaya çağıracak.

Küratörlüğünü Fulya Erdemci'nin üstlendiği, açık hava çağdaş sanat sergisinde Mehmet Konuralp, Kutluğ Ataman, Ayşe Erkmen, Nevzat Sayın gibi tanınmış isimlerin yanı sıra, genç yetenekler de yer alıyor. Sergiye 40 dolayında sanatçı, tasarımcı ve mimar katılıyor.

Sergi ağırlıklı olarak Nişantaşı'nda yer alan şirket ve mağazaların kurduğu geniş bir destek ağı sayesinde gerçekleşiyor. Bu anlamda da Türkiye'deki sanat yaşantısı için 'bir ilki' teşkil ediyor. Şişli Belediyesi'nin de desteklediği sergi, Abdi İpekçi Caddesi'nden Teşvikiye Caddesi'ne uzanan dairesel bir parkur üzerinde kurulacak. İstanbul'un her yanında dağıtılacak olan haritalar sayesinde sanatseverler parkur hakkında bilgi edinebilecekler.

İki yılda bir
Amacı kentle bütünleşen, yalnızca sanat için ayrılmış mekânları değil, sokağı, kamusal alanı da içine alan, sosyal ve kültürel yapıyı irdeleyen bir platform oluşturmak olan 'Yaya Sergileri'nin iki yılda bir gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Bağımsız Filmler Festivali'ni düzenleyerek adını duyuran İf İstanbul'un organize ettiği sergi beş hafta sürecek. Serginin performanslar ve atölye çalışmaları ile tam bir şenliğe dönüşmesi bekleniyor. 

Nişantaşı'na niçin gitmeli?
If! İstanbul'cular, sergiye katılan sanatçılar ve küratör Fulya Erdemci'nin başlangıç noktası olarak Nişantaşı'nı ele almasının nedeni, semtin 'modernleşme sürecini sağlıklı yaşamış, kentsel doku kalitesi, yaşam standartları ve kamusal alan kullanımının en yüksek, yaya hareketinin ise rahat olduğu bölgelerden biri olarak, örnek teşkil etmesi'yle açıklanıyor.
Ayrıca Nişantaşı, alışveriş olanakları, okulları, hastaneleri, otelleri, restoran kafeleri, park ve yeşil alanlarıyla kendine yeterli kentsel bir birim oluştururken, yaşlı, kadın, çocuk ve yayayı da ayrıcalıklı bir konuma getirerek, öncü bir model de öneriyor. Nişantaşı'nın bir özelliği de sanat galerileri.
Bilgi için 
Tel: 0212 219 18 34 - 219 17 52
Radikal

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz