reklam

Haberler
Eylül 2002 

Diyarbakır Sanat Merkezi açılıyor

Diyarbakır Galeri İş Merkezi'nde 7 Eylül Cumartesi günü Diyarbakır Sanat Merkezi (DSM) açılacak. Anadolu Kültür AŞ, kültür-sanat insanları ve birtakım kuruluşların katılımıyla kurulan DSM'nin amacı, İstanbul ve Ankara dışındaki diğer kentlere sanat alanında yenilikler getirmek.

DSM'nin açılışında yer alan ilk proje, merkezin güncel sanat etkinlikleri koordinatörü küratör Beral Madra 'nın hazırladığı 'Çoğaltmalar' başlıklı sergi. Sergi, Borusan Kültür ve Sanat Merkezi'nin işbirliğiyle açılacak. Açılış kapsamında Murat Belge, Cevat Çapan, Jale Parla, Sibel Irzık, Işıl Kasapoğlu, Alin Taşçıyan, Aslı Erdoğan, Sabahattin Çetin tarafından edebiyat, tiyatro, sinema atölyeleri ve seminerler yapılacak.

Merkezin açılışıyla eşzamanlı başlayacak olan Gezici Sinema Günleri , Diyarbakır ve çevresindeki sinema olmayan ilçelerde 15 gün sürecek. Bu gösterimler, Bağımsız Yapımlar Şirketi'nin sağladığı teknik altyapı ile gerçekleştirilecek.

Merkezin 'yaşayan' projelerinin sorumlusu Serhan Ada . Diyarbakırlıların ve çevre illerden gelen insanların katılacağı ve ortaklaşa üretim süreçlerini başlatması beklenen disiplinlerarası kültür-sanat atölyeleriyle ilgili olarak Ece Temelkuran, Emre Koyuncuoğlu, Barış Pirhasan ve Bejan Matur çalışmalarını sürdürüyor.
Cumhuriyet

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz