reklam

Haberler
Ekim 2002 

Aksanat kabuğunu attı

Dokuz yıl önce Beyoğlu'nda açılan Aksanat, bir yıllık restorasyon çalışmasından sonra kapılarını salı günü açıyor. Post-modern anlayışla binaya giydirilen çelik konstrüksiyon kaldırıldı. İsim de değişti, Akbank Kültür Sanat Merkezi oldu. Binanın her bir katı ayrı bir sanat dalına ayrıldı.

Akbank tarafından 1993'te Beyoğlu'nda açılan ve bir yıldır restorasyon çalışmaları nedeniyle kapalı olan Aksanat, 15 Ekim'de yeni ismi, yeni yüzü ve zenginleşen etkinlikleriyle yeniden açılıyor.

Aksanat binası, mimar Eren Talu'nun yönetiminde baştan aşağı yenilenerek Akbank Kültür Sanat Merkezi adı altında daha modern, rahat ve yalın bir dekorasyona kavuştu. Mimari olarak göze çarpan en büyük değişiklik, post-modern anlayışla binaya giydirilen çelik konstrüksüyonun kaldırılması olmuş.

Akbank Kültür Sanat Merkezi, yeni yüzüyle Akbank'ın desteklediği, örgütlediği bütün sanatsal faaliyetlerinin bir araya toplandığı bir merkez oldu. Akbank Oda Orkestrası, Akbank Caz Festivali, Prodüksiyon Tiyatrosu, Akbank Çocuk Tiyatrosu, Kukla Tiyatrosu ve Akbank Yayınları gibi sanatsal etkinlikler buradan yönetilecek. Bu yeni yapılanma içinde Akbank Kültür Sanat Merkezi'nin yöneticiliğine de Miriam Dinç getirildi.

Her katta bir sanat
Akbank Kültür Sanat Merkezi'nde her kat ayrı bir sanat dalına ayrıldı:
Giriş katı ve birinci katta (458 metrekare) plastik sanatlar alanında yapılacak çalışmalar sergilenecek. Bu mekanlarda gelenekselden geleceği, ulusal ve uluslararası sergiler yer alacak.

İkinci kattaki 135 kişilik çok amaçlı salonda, tiyatro, canlı konser, söyleşi, dia gösterileri, konferanslar ve DVD gösterimleri düzenlenecek.

Üçüncü katta özgün baskı atölyeleri var. Burada, Sinan Demiriş, Nuri Kuzucan ve Ferhat Özatar gözetimindeki serigrafi ve litografi atölyelerinde her ay bir sanatçıya ait eserlerin baskıları yapılacak.

Dördüncü katta müzik dinleme odası, kütüphane ve özel bir cafe bulunuyor. Burada başta klasik müzik olmak üzere caz ve film müziklerinden örnekler sunulacak.

Altıncı kat Dans Stüdyosu'na ayrıldı. Zeynep Tanbay'ın çalışmalarını sürdürdüğü stüdyoda, 'Zeynep Tanbay Dans Projesi' çalışmalarının yanı sıra workshop'lar, açık provalar, söyleşiler, video gösterimleri ve genç koreograflarla çalışmalar da yapılacak.

Akbank Kültür Sanat Merkezi'nin açılışı dört günlük bir programla yapılıyor. 15-19 arasındaki açılış davetleri halka açık olarak tekrarlanacak. 15 Ekim'de Adnan Çoker'in katkılarıyla Mustafa Ata'nın Vlam adlı sergisi başlayacak. 16 Ekim'de Sunay Akın ile söyleşi, 17 Ekim'de tenor Ömer Yılmaz, soprano Hande Tunçer ve piyanist Fügen Serbest'ten Opera Aryaları konseri, 18 Ekim'de dans sanatçısı Zeynep Tanbay'ın gösterisi, 19 Ekim'de de Prodüksiyon Tiyatrosu'nun Tek Kişilik Şehir adlı oyunu halka açık olarak sahnelenecek.

Akbank Kültür Sanat Yöneticisi Miriam Dinç
Beyoğlu'nda olmamız bize büyük avantaj sağlıyor
Akbank Kültür Sanat Merkezi'nin yöneticiliğine getirilen Miriam Dinç'in ailesi 1982'de işleri nedeniyle Türkiye'ye yerleşmiş. O yıllarda Avusturya'da öğrenci olan Miriam Dinç yaz tatillerini Türkiye'de geçirmeye başlamış. Daha sonra da İstanbul'a yerleşmiş.

Akbank'ın bütün kültür sanat etkinliklerinin yönetileceği merkezin başına gelen Dinç, Beyoğlu'nda sanatı talep eden halkla iç içe olmanın kendilerine büyük bir avantaj kazandırdığını düşünüyor.

Miriam Dinç, Akbank Kültür Sanat Merkezi'nin yeni yapılanmasını ise şöyle açıklıyor: ‘‘Kültür ve sanatı mümkün olduğunca çok insanla paylaşmak istiyoruz. Binanın kendi güzelliğini öne çıkaran bir restorasyon çalışması yapıldı ve giriş kısmı galeriye ayrılarak herkese açık olduğu vurgulandı. Ayrıca dördüncü kattaki cafe de dışarıdan insanlara hizmet verecek.’’
Hürriyet

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz