reklam

Haberler
Ekim 2002 

Boş Zamanlar

Güncel sanat düşünüldüğünde tüm dünyada kendini kabul ettirmiş olan sanatçı Ayşe Erkmen, gerçekleştirdiği her sergi de olduğu gibi Galerist'te de mekanla ilişki kuruyor. Sergide bir birinden farklı gibi görünen objeler ve videolar aslında tek bir fikre hatta bunun da öncesine, fikrin oluşum aşamasına işaret ediyor. Serginin ismi bir anlamıyla yapıtların oluşum anlarını fısıldar gibi.

Sergi temel olarak hareketli heykeller, iki ayrı video ve sanatçı tarafından tasarlanmış masa ve yazı karakterlerinden oluşmakta. Erkmen yapıtlarını tüm olarak tek bir sergi, bir konsept içinde birleştiriyor. Ve sergi her adımda izleyiciyi "Boş Zamanlar" a dair düşünmeye itiyor. Serginin bir parçası olan heykeller izleyiciye bir oyuncakmış hissi veriyor ve sergideki diğer yapıtların aksine Almanya'da yaratılmış ve sergilenmiş olmalarıyla, ülkesine dönen serginin 'melez' nesneleri olarak farklılaşıyor.

Her ne kadar Ayşe Erkmen'in çalışmalarının her biri birbirinden bağımsız bir kavram gibi de dursa yaratım süreci açısından aynı kavram üzerinden gelişiyorlar.

"Boş Zamanlar" "Sanatçı"nın boş zamanına gelmiş de yaratmış" diye düşündüren bir sergi olarak karşımıza çıkıyor.

Galerist
Tel: 0212 233 62 68
Fax: 0212 219 27 42
E mail:
[email protected]
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz