reklam

Haberler
Kasım 2002 

Gf Sanatevi'nde Karma Sergi

Gf Sanatevi'nde kasım ayı itibariyle Türk ressamlar Musa Aktaş,Hatice Çırak ve İclal Erentürk Güçsav'ın resimleri sergilenecek.

1966 doğumlu ressam Musa Aktaş; 1990 yılında Mimar Sinan Üniversitesi'nde Prof. Neş'e Erdok Atölyesi'nden mezun oldu.Yağlıboya tablolarının yanısıra freskolar da yapan sanatçının eserleri Almanya,Kanada ve Yunanistan gibi birçok dış ülkede de özel kolleksiyonlarda bulunmaktadır.

1971 doğumlu ressam Hatice Çırak; 1992'de Marmara Üniversitesi Resim Iş Eğitimi bölümünde Prof.Dr.Nüzhet Kutluğ ve Doç. Dr. Nevzih Tanyeli atölyelerinden mezun oldu ve yüksek lisansını da tamamladıktan sonra sanatta yeterlilik programını kazandı.Sanatçı şu anda Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalışıyor.

1969 doğumlu ressam İclal Erentürk Güçsav; 1994 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü Prof. Özer Kabaş Atölyesi'nden diploma birinciliği ve bölüm ikinciliği alarak mezun oldu.Üniversite yıllarında Prof. Kemal Bilensoy'un fresk; Asım Işler'in gravür atölyelerine de devam etti.Sanatçı bu zaman içinde çeşitli radyolarda sanat içerikli programlar ve gazetelerde sanat yönetmenliği yaptı.

Sergide Musa Aktaş'ın Mavi Serisi'nden resimler yer almakta.Büyük tuvallere çalıştığı bu resimlerinde kadın erkek ilişkileri küçük figürler ve sembolik nesnelerle veriliyor.Diğer resimlerindeki renk çoğunluğunu bu resimlerde görmüyoruz.Bu resimlerde sabit duruşlarıyla bir hareketlilikten çok bir an içindeki uzun bir düşünce hissediliyor.

İclal Erentürk Güçsav resimlerinde zifti bir resim malzemesi olarak kullanarak şaşırtıyor bizi. Resimleri içinde Antik Kentler Serisi canlı renkleri ve hareketli kompozisyonlarıyla ilk bakışta dikkati çekiyor.Seri dışından bir resim olan Bekleyiş (1994); II. Siemens Resim Yarışması'nda mansiyon kazanmış bir eser.Yine zift kullandığı bu resminde bir kadın ve bir erkek arasında geçen gerilimli dialoğu resmin arka fonunda yer alan mavi,sarı ve bordo renklerdeki üç şerit anlatıyor.

Hatice Çırak'ın resimlerinde ise nü kompozisyonlar egemen. Kırmızının yoğun olarak kullanıldığı resimlerde merkezde yer alan kadın figürleri çevrelerinden renk dalgalarıyla ayrılıp kompozisyona bir odak kazandırıyor.

4 Kasım'da başlayan sergi 20 Aralık'a kadar gezilebilir.

Gf Sanatevi
Moda Cad. Sarraf Ali Sok.No:11/1
81300 Kadıköy
Tel: 0216 418 62 83
Fax: 0216 346 14 08
e-mail: [email protected]
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz