reklam

Haberler
Kasım 2002 

Galerist 12 Aralık 2002 den itibaren Taner Ceylan'ın çalışmalarını sergileyecek

Taner Ceylan resimsel tavrını gerçekçiliğe hatta ötesine taşımış bir sanatçı. Sanatçının Aralık 97 - Ocak 2002 arasında yaptığı resimler ilk bakışta fotoğraf gibi algılansa da fotoğrafta olmayan derinlik alabildiğince ince fırçaların izlerine oradan da yağlıboyanın büyüsüne sürüklüyor izleyiciyi. Sanatçı dört buçuk yılda toplam yirmi bir resim yapmış. Sergilenecek resimler birbirleriyle bir bütünlük içerisinde olup her biri bir sonrakini yaratmış.

İlk etapta resimlerde karşılaşılan sahneler ünlü moda dergilerindeki "Calvin Klein", "Gucci", "Boss" reklamlarını andırmakta, biraz sonra Heteroseksüel ve duygusal klişeleri tamamen yıkmalarıyla izleyiciyi derinden sarsıyorlar. Bir anlamda gündelik alışılageldiğimiz görüntüler ve sunulan kahramanlar, sanatçının dünyasında yeni ve bambaşka rollere bürünmüşler. Sanatçının kimi eserlerinde bir erkek figürünü sıcak erotik izlenimler ile görürken buna karşılık başka eserlerde benzer kişiyi bundan kopuk olmayan bir biçimde, bedenini yem olarak kullanarak avını çeken bir fahişeye, katile hemen akabinde ise bir azize dönüşmüş olarak görebiliyorsunuz.

Ressamın, aşkın ve tanrının izini sürebileceğiniz resimlerde sanatçının tuvale olan tutkusu hayranlık uyandırıyor. Tutkunun adını ve tarifini tekrar yapmaya zorlayan bu çalışma sanatçının sergilemeyi amaçlamadığı bir seriydi. Resim yoluyla gerçeği aramayı kendisine amaç edinmiş olan Taner Ceylan için önemli olan sadece "an".

Galerist
Tel.: 0212 233 92 68
Faks: 0212 219 27 42
E mail:
[email protected]
Adres: Maçka Cad. Berna Apt. 26/2
80200 Teşvikiye - İstanbul
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz