reklam

Haberler
Nisan 2003

"Eksi(k) 20 Dakika"

Platform Güncel Sanat Merkezi, İstanbul Misafirleri Programı (İMP) kapsamında Türkiye'ye gelen ilk sanatçıların düzenlediği "Eksi(k) 20 Dakika" adlı sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergi, İspanyol sanatçı Libia Pérez de Siles de Castro ve İzlandalı sanatçı Ólafur Árni Ólafsson'un 2003 yılının başından beri İstanbul'da yürüttüğü çalışmalar sonucunda tasarlandı. 26 Nisan'a kadar Platform'da izlenebilecek "Eksi(k) 20 Dakika", sürekli yenilenen bir multi-media ortamı kullanarak tüm mekanı kaplayan bir enstalasyondan oluşuyor.

FONDS BKVB'nin (Hollanda Görsel Sanatlar, Tasarım ve Mimari Vakfı) desteğiyle İMP'ye katılan de Castro ve Ólafsson, "İzleyiciyi de içine alan sergi, sürekli değişecek, çürüyecek ve yenilenecek. Sergi, sergiyle de sınırlı değil. Türkçe ve İngilizce olarak hazırladığımız kitap yaz aylarında yayınlanacak." diyor.

1996 yılından bu yana birlikte çalışan ve ortak sergiler açan sanatçılar, müdahaleleriyle değiştirdikleri öğeleri içeren sergilerinin yanı sıra, geçici ve uçarı projeleriyle tanınıyor. Yaşadıkları ya da gördükleri mekanların görüntüsünü kaydederek yeniden oluşturan sanatçılar, sergilerini ruhsal, fotoğrafik ve benzeri araştırmalar sonucunda geniş bir mekanda gerçekleştiriyor, kavramsal ve plastik anlamda yeni atmosfer ve mekanlar yaratıyor. Diğer insanlarla ve hayatlarla karşılaşmalar, ilişkiler, performanslar ve etkinliklerle süregelen bir süreci sergilerine taşıyor.

Platform Garanti
Güncel Sanat Merkezi İstiklal Caddesi 276
Beyoğlu 80050 İstanbul

Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz