reklam

Mayıs Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

Fikret Mualla "Natürmortlar" Sergisi Eczacıbaşı Sanal Müzesi'nde
Eczacıbaşı Sanat Müzesi 100. doğum yıldönümünü kutladığımız Fikret Mualla’yı 10 farklı sergide sanatseverlerle buluşturuyor.

Galerist'te Hüseyin Çağlayan sergisi için son hafta
Hüseyin Çağlayan'ın Galerist'te sürmekte olan sergisi "Echoforms", 31 Mayıs 2003 Cumartesi günü son bulacaktır.

Moderna @ Platform'da Jesper Nordahl'ın 7 videosu izleyiciyle buluşacak
Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, videolarında, dünyanın çeşitli kentlerindeki "küreselleşen yaşamlar"dan kesitler sunan İsveçli sanatçı Jesper Nordahl'ı ağırlayacak. 

İş Bankası Parmakkapı Sanat Galerisi'nde Sayat Uşaklıgil Kişisel Sergisi
Haziran ayında İş Bankası Parmakkapı Sanat Galerisi'nde Sayat Uşaklıgil Kişisel Sergisi yer alacak. 

Eczacıbaşı Sanal Müzesi 2003 Sanatçı Atölyeleri'nde Heykeltraş Günnur Özsoy Atölyesi
Eczacıbaşı Sanal Müzesi 2003, Heykeltraş Günnur Özsoy'un Maltepe'deki atölyesini 360 derece Ipix çekimi ile Sanatçı Atölyeleri bölümünde.

‘Galatasaray Sergileri’ yarım asır sonra yeniden açıldı
Türk resim sanatının bilinmeyen bir sayfası, kapsamlı bir sergiyle bugünün sanatseverleri için aydınlandı. 

Atölye Örümcek'te Selda Çapraz Resim Sergisi
Selda Çapraz Resim Sergisi 16 Mayıs - 07 Haziran 2003 tarihleri arasında Atölye Örümcek'te izlenebilecek. 

"Beyza Boynudelik Sergisi" Bir Kültür Sanat Merkezi'nde
Beyza Boynudelik figür resminin genç kuşak temsilcilerinden. Yapıtlarında güncel yaşamı, kent peyzajını, sualtı dünyasını ve deniz kıyısında eylemde bulunan figürleri işliyor. 

Gerçek ve soyut arasında yeniden tanımlanan fotoğraf
Fotoğraf sanatçısı Tolga Ayaydın'ın sergisi 22 Mayıs tarihinde Beşiktaş'taki Deniz Müzesi Sanat Galerisi'nde açılıyor. 

Hoca Ali Rıza'nın "Karakalemleri ve Özlü Sözleri" Sergisi Eczacıbaşı Sanal Müzesi'nde
Eczacıbaşı Sanat Müzesi Hoca Ali Rıza'nın doğumunun 145. yılını 60 karakalem çalışmasının yer aldığı "Karakalemleri ve Özlü Sözleri" adlı sergi ile kutluyor.

Tutsak Hayaller
Bu sene Avrupa'nın kültür başkentliğini üstlenen Avusturya'nın Graz kentindeki Rotor Galerie'de 26 Nisan tarihinde açılan ve 28 Haziran'a kadar açık kalacak olan İstanbul, Tutsak Hayaller sergisinde Esat Başak, Bahadır Boysal, Memed Erdener (Extramücadele), Suat Gönülay, Hatice Güleryüz, Serhat Köksal (2/5 BZ), Aydan Murtezaoğlu, Galip Tekin, Nalan Yırtmaç ve ZeN'in çalışmaları yer alıyor.

Irkçılar çocuklarına nasıl oyuncaklar alır?
Colors dergisi muhabirlerinin dünyanın dört bir yanından topladığı ilginç nesnelerin sergisi başlıyor. Bebeklere diş kaşıma topları, köpeklere diyet hapları, ABD’li ırkçıların çocuklarına hediye ettiği oyuncaklara kadar 130 "şey" bir arada...

Galeri X'de "Kırmızılı Resim - Çiçek Dürbünü - Yeşil Orman"
Nezir Aydın, Neşe Baydar, Somel" Kırmızılı Resim -Çiçek Dürbünü -Yeşil Orman " adlı karma sergide biraraya geldiler.

Utku Dervent, son dönem yapıtlarını Artium Sanatevi'nde sergiliyor
Utku Dervent'in renk ve biçim zenginliğiyle dikkat çeken, yer yer Anadolu kilimlerindeki motifselliği anımsatan geometrik kurgulu resimleri, 09-31 Mayıs 2003 tarihleri arasında Artium Sanatevi'nde gerçekleşecek sergi ile sanatseverlerle buluşuyor.

Yaşamı, şiiri ve düşleri buluşturuyor
Müfide Çalık rengarenk, uçarı ve zengin şiirsel anlatımıyla dikkat çeken seramik çalışmalarının yanı sıra, "kadın" temalı heykelciklerini İş Sanat Parmakkapı Galerisi'nde 02 - 23 Mayıs 2003 tarihleri arasında yer alacak sergisiyle sanatseverlerle paylaşıyor.

İlhan Berk Galeri Nev'de
İlhan Berk’in geçtigimiz on yılda gerçekleştirdiği desen ve boyalarından derlenen kapsamlı kişisel sergisi 2 Mayıs Cuma günü Ankara Galeri Nev’de açılıyor.

Vasıf Kortun Venedik Bienali jürisinde
Platform Güncel Sanat Merkezi’nin Sanat Yönetmeni Vasıf Kortun, bu yıl 50’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Venedik Bienali’nin jürisine davet edildi.

Büyük Selçuklu Seramiklerinde Saray Yaşantısının Yansımaları
28 Nisan 2003 tarihinde Sermet Çifter Salonu'nda saat 18:30'da Prof Dr. Gönül Öney "Büyük Selçuklu Seramiklerinde Saray Yaşantısının Yansımaları" adlı bir sunum gerçekleştirecek. 

Eczacıbaşı Sanal Müzesi'nde Fikret Mualla Sergisi
Eczacıbaşı Sanal Müzesi Fikret Mualla'nın resim güncesinden bir kesiti "Fikret Mualla Desenleri" adıyla 30 yapıtı ile sunuyor. 

Sirkeci Garı'nda fotoğraf sergisi
İTÜ Fotoğraf Kulübü’nün 1,5 yıldır devam ettiği "Fotoğraflarla Sirkeci-Halkalı Banliyö Hattının Belgelenmesi" projesi, sergiye dönüşüyor. Kulüp öğrencilerinin banliyo hattı üzerindeki istasyonlarda çektikleri fotoğraflardan oluşan "Banliyö Fotoğraf Sergisi", 27 Nisan’da Sirkeci Garı Sergi Salonu’nda ziyarete açılıyor.

"Anadolu'dan Anadolu'ya" Türk tarih mirası
Yasadışı yollarla yurtdışına kaçırılan tarihi miras, fotoğraf sergisine konu oldu. Kültür Bakanlığı tarafından dava ve müzakereler yoluyla Türkiye'ye iadesi sağlanan, halen yurtdışında bulunan ve iade çalışması süren eserler ile yurtdışındaki müzelerde sergilenen kültür varlıklarından bazılarının yer aldığı ''Anadolu'dan Anadolu'ya'' adlı sergi, 20 Nisan'da açılacak.

Mezopotamya’nın sûreti sergileniyor
Fırat ve Dicle kıyılarındaki antik uygarlık, sanat eseri haline geldi. On sanatçının GAP bölgesinden esinlenerek meydana getirdiği eserlerin yer aldığı “Sudaki Suret’’ başlıklı sergi, 13 Haziran’da İstanbul’da açılacak.

İş Bankası'nın gençlik sitesi İş'te Genç'ten ödüllü resim yarışması Gençler "barış"ın resmini yapıyor
Türkiye İş Bankası'nın gençlik sitesi İş'te Genç, geleceğin yaratıcı sanatçılarını Ödüllü Resim Yarışması'na davet ediyor. 

İstanbul Misafirleri Programı'nın İkinci Konuğu Nicoline van Harskamp Platform'da
Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi'nin, Türkiye'yle dünya sanatçıları arasında önemli bağlar kurulmasına katkı sağlayan İstanbul Misafirleri Programı'nın (İMP) son dönem konuğu, Tent CBK, Rotterdam desteği ile programa katılan Hollandalı Sanatçı Nicoline van Harskamp. 

Çizdüşüm 4- Irmaklararası 21 Mayıs'ta Boğaziçi Üniversitesi'nde
Çizdüşüm 4- Irmaklararası Feyza Zeybek'in canlı çizimi, Ayla Algan'ın yorumlaması ile, Boğaziçi Üniversitesi'nde, öğrencilerle buluşuyor.

İzmir'de "Sanat Yoluyla Barış" Uluslarası Boya Şenliği
Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek olan 1. Sanat Yoluyla Barış Uluslararası Suluboya Şenliği 1-7 Mayıs 2004 tarihleri arasında İzmir'de gerçekleşecek. 

Prof.Dr.Gül İrepoğlu'ndan "Osmanlı'da Mücevher Geleneği" söyleşisi
Bir Kültür Sanat Merkezi, konusunda uzman isimlerle düzenlediği söyleşilerini Mayıs ayında da sürdürüyor.15 Mayıs 2003, Perşembe günü saat 19:00'da 
Bir Kültür Sanat Merkezi'nde Prof.Dr.Gül İrepoğlu'nun söyleşisi gerçekleşecek.

Platform'un Yeni Sergisi "Gölgeler ve Hayaletler"
Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, 3 Mayıs'tan itibaren Türkiye'deki güncel sanatçıların son yıllarda ürettiği ve bu sergi için özel olarak hazırladığı işlerini bir araya getiren "Gölgeler ve Hayaletler" adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Galeri X'de "Kadın-Erkek Kimyası" ile Bertrand Flour
Galeri X'in Mayıs Ayı sanatçısı "Kadın-Erkek Kimyası / Woman and Man's Fascination" isimli sergisiyle Fransız sanatçı Bertrand Flour.

"Güncel Sanat Kurumlarını Yeniden Düşlemek" Maria Hlavajova
Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, 2 Mayıs Cuma günü Küratör Maria Hlavajova'nın "Güncel Sanat Kurumlarını Yeniden Düşlemek" başlıklı konferansına ev sahipliği yapacak. 

"Arada" Sergisi Proje4L'de
Küratörlüğünü Ali Akay'ın yaptığı Arada sergisi 26 Nisan- 14 Haziran 2003 tarihleri arasında Proje4L'de gerçekleşiyor.

Sali Sergisi Antik Sanat Galerisi'nde
Son sergisini 2001'de Washington National Building Mııseum ve New York National Arts Club'ta açtığından beri piyasadan uzakta kalmayı tercih eden Sali'nin yeni çahşmaları, nihayet Aııtik Sanat Galerisi'nde izleyiciyle buluşuyor. Sergi 7 Mayıs - 7 Haziran 2003 tarihleri arasında Antik Sanat Galerisi'nde açık kalacak.

Arşiv

Diyalog

Erdal Özyurt
3 Haziran 2003 günü Diyalog bölümümüze konuk olacak.

Erdal Özyurt hakkında forumda başlayan tartışmaya katılmak için  tıklayın. 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz