reklam

Temmuz Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

Avrupa Kültür Ödülü İKSV'nin
Aynı çatı altında beş uluslararası sanat festivali düzenleyen dünyadaki tek kuruluş olan İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı, İstanbul'u çağdaş yaşamda bir kültür başkenti yapmak üzere 1973'te çıktığı yolda, önemli bir başarı daha elde etti; İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı, Avrupa Birliği Kültür Forumu'nun verdiği "Avrupa Kültür Ödülü"nün 2003 yılındaki sahibi oldu.

Fikret Mualla'nın ölüm yıldönümü
100. doğum yıldönümünü kutladığımız Fikret Mualla’yı 10 farklı sergide sanatseverlerle buluşturuyor. Sanatçı için özel bir bölüm düzenlenen Sanal Müze’de 2003 sonuna kadar her ay ressamın farklı konuları ele alan tematik bir sergisi sunulacak. 

VitrA Karo'dan Tasarım Trendlerine Bakış
Moda Tasarımcısı Özlem Süer yeni sezon eğilimlerini VitrA Karo için anlattı. Tasarım anlayışında tüketiciyi ve yaşam biçimlerini tanımanın öneminden yola çıkan VitrA Karo Seramik, 25 Temmuz 2003 tarihinde Hyatt Regency Otelde düzenlediği ve moda tasarımcısı Özlem Süer'in konuşmacı olarak katıldığı "VitrA Karo Seramikten Tasarım Trendlerine Bakış" adlı seminerde, yeni sezon eğilimleri ve tasarım trendlerini belirleyen yeni yaşam atmosferleri konularında paylaşımda bulundu.

Kumdan Harikalar Diyarı...
‘Kum Dünyası Festivali’, Almanya’nın Travemuende kentinde başladı.Bu yılki teması dünya harikaları olan etkinlikte, Babil Kulesi ve Mısır’daki sfenkslerin kumdan heykellerini görmek mümkün.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakülteleri'ne hazırlık programı
Kurulduğu günden bu yana genç sanatçılara destek olma misyonunu sürdüren Bir Kültür Sanat Merkezi, bu alandaki çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Üniversitelerin Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakülteleri'ne hazırlık programı.

"Denizi Pişirdik" Sualtı Seramik Sergisi
2001 ve 2002 yıllarında Antalya'nın Şirin Beldesi Kaş'da gerçekleştirilen dünyadaki ilk sualtı seramik sergisi; dalış ve su sporu meraklıları ile sanatseverleri bu sene Bodrum'da bir araya getiriyor. 

"Seni Öldüreceğim İçin Çok Üzgünüm!"
Art-İst Güncel Sanat seçkisinin yayıncısı ve genel yayın yönetmeni Halil Altındere’nin küratörlüğünü üstlendiği, 15 kentten 37 genç sanatçının katılımıyla gerçekleşecek olan “Seni Öldüreceğim için çok Üzgünüm! I am too Sad to Kill You!” isimli serginin panel-tartışması 11 Temmuz 2003 saat 17.00’de Proje4L İstanbul Güncel Sanatlar Müzesi’nde gerçekleşti. 

Bilgi Atölye 111’de ‘Track 03’
İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı öğrencilerinin ürettiği işlerin sergilendiği ‘Track 3’ başlıklı sergi bugün Bilgi Atölye 111’de açılıyor.

Eczacıbaşı Sanal Müzesi'nde Muhittin Sebati Sergisi
Eczacıbaşı Sanal Müzesi Müstakil Ressamlar ve Heykeltraşlar Birliği'nin kurucularından ve birliğin ilk reisi, 1901-1932 yılları arasındaki kısacık ömrüne çağının ilerisinde yapıtlar sığdırabilmiş olan ressam ve heykeltraş Muhittin Sebati'nin retrospektif sergisini sunuyor.

22. Günümüz Sanatçıları İstanbul Sergisi açılıyor
22. Günümüz sanatçıları İstanbul sergisi, Akbank Kültür Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak....

"Sanatçılar Buluşuyor"
İstanbul Sanat Müzesi Vakfı tarafından 3-17 Temmuz 2003 tarihleri arasında Marmaris, Turunç'taki Uluslararası Marmaris Yaz Akademisi'nde düzenlenecek olan "Sanatçılar Buluşuyor" atölye çalışmalarına; Doğu Avrupa, Akdeniz, Balkanlar, Ortadoğu, Karadeniz'de kıyısı olan ülkeler ve Türk cumhuriyetlerinden (15) yabancı sanatçı ve (1) sanat tarihi yazarı ile (5) Türk sanatçısı ve (1) sanat tarihi yazarı katılacak.

Hollanda'da Osmanlı sergisi açıldı
Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Devlet Müzesi'nde, 1727-1744 arasında İstanbul'da Hollanda Büyükelçisi olarak bulunan Cornelis Calkoen tarafından yaptırılan resimler ve Osmanlı sarayından hediye edilen eşyalardan oluşan bir sergi açıldı.

Guggenheim şöleni

Guggenheim şöleni
New York'taki ünlü Guggenheim Modern Sanat Müzesi, 'Picasso'dan Pollock'a: Modern Sanatın Klasikleri' başlıklı büyük bir sergiye kapılarını açtı.

Platform’da ‘Mekan Yaratmak’
Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, 
10 Temmuz - 7 Ağustos tarihleri arasında ‘Mekan Yaratmak’ adlı sergiye ev sahipliği yapacak.

"On İki Saatlik"
Platform'un İstanbul Misafirleri Programı'nın konuklarından Nicoline van Harskamp'un gözünden İstanbul'daki güvenlik görevlileri

Türk resminde figür geleneği
Türk resminde figür geleneğinin önde gelen sanatçılarının yapıtlarından derlenen sergi, 25 Ağustos tarihine kadar Evin Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. 

8. Uluslararası İstanbul Bienali'ne Katılacak Sanatçılar Açıklandı
42 ülkeden toplam 85 sanatçının katılacağı 8. Uluslararası İstanbul Bienali'nde Türkiye'den 9 sanatçı ve proje yer alacak.

Cam Ocağı 2003 Yaz Eğitim Dönemi, Cam, Dans ve Müzik Buluşmasıyla Başladı...
Türkiye'nin ilk cam okulu Cam Ocağı 2003 yaz eğitim dönemine başladı.

Proje4L sergi turları
Proje4L İstanbul Güncel Sanat Müzesi, 15 kentten 37 yeni kuşak Türk sanatçının katılımıyla oluşan “Seni Öldüreceğim İçin Çok Üzgünüm! /
I am too Sad to Kill You!” sergisi için ücretsiz turlar düzenliyor.

Topkapı Sarayı'nda Keçe Sergisi
Selçuk Gürışık, İngiltere’deki Central Saint Martins College of Art and Design için hazırladığı doktora tezinin final bölümünü Topkapı Sarayı Müzesi’nde sergiliyor.

Objektifin önünde bu kez 'eller' var
Bu yıl 10.su düzenlenecek Koç Allianz Fotoğraf Yarışması’nın konusu "Ellerin Dili" olarak belirlendi. Amatör ve profesyonel tüm fotoğrafseverlere açık yarışma, "siyah - beyaz" ve "renkli" olmak üzere iki ayrı dalda düzenleniyor. Yarışmayasonbaşvuru tarihi 30 Eylül. Her iki kategorinin birincisini de 4 milyar TL'lık para ödülü bekliyor.

Ahşap Heykel Sempozyumu başladı
Kocaeli'nin Değirmendere Belediyesi tarafından bu yıl 11'ncisi düzenlenen Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu başladı. Mimar Sinan Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ve 25 Temmuz'a kadar sürecek sempozyuma, İsrail'den Bilha Aharoni, Avusturya'dan Heiko Borner, Japonya'dan Prof. Dr. Toshiharu Miki ile Türk heykeltraşlar Hakan Ersiz, Atilla G. Pınar, Derya Yılmaz, Ferit Yazıcı katılıyor.

Cam sanata dönüştü
Cam Ocağı, cam sanatına, camın yapılışına ve cam eğitimine ilgi duyanları yine farklı bir etkinlikle bir araya getirdi. Program kapsamında, dünyaca ünlü Meksikalı cam sanatçısı Jamex de la Torre, uluslararası başarılara imza atmış Jale Yılmabaşar’ın eserlerinde sıkça kullandığı ve Meksika halk kültüründe özel bir yeri olan horoz motifini cama uyguladı. 

Arşiv

Yarışma

Akdeniz Ülkeleri Mimarlık Öğrencileri Proje Ödülleri

Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerde mimarlık eğitimi vermekte olan her kurum ve her öğrenci, son iki akademik yılda yapılan projelerle etkinliğe katılabilirler.

Son başvuru tarihi:
20 Ağustos 2003

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz