reklam

Haberler
Ekim 2003

"Kültür İnsanı Atatürk" Sergisi

Cumhuriyetimizin 80.yıl kutlamaları kapsamında T.C. Kültür ve Turizm bakanlığı himayesinde Anıtkabir'de Atatürk'ün askeri ve siyasi kimliğinin yanı sıra eğitime, kültüre ve sanata verdiği değeri vurgulamak amacı ile bir fotoğraf sergisi düzenlenmiştir.

3. Boyut Proje Üretim Merkezi tarafından gerçekleştirilen sergide kullanılan fotoğraflar Sipa Press tarafından çeşitli arşiv ve özel koleksiyonlardan altı aylık bir çalışma sonucu 40.000 adet dia arasından ve Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Selahattin Giz fotoğraf arşivinden seçilmiştir.

Bugüne dek basılmış en büyük ebatlı fotoğraf sergisi olma özelliğine sahip bu sergi 84m uzunluğunda ve yüksekliği 2m aşan tek bir bant halinde kurgulanmış ve dönemi anlatan yazı ve belgelerle zenginleştirilmiştir.

Yapı Kredi Bankasının ana sponsorluğunu yaptığı sergi Fuji Film, 3M Scotchprint Graphics, MNG Kargo ve Anel Group gibi duyarlı firmaların desteği ile gerçekleşmiştir.

Eğitimin önemini vurgulayan kültür ve sanat hayatımıza ışık tutacak bir arşiv niteliğinde olan ve 3M Scotchprint Graphics tarafından dış cepheye dayanıklı özel bir malzemeye basılan bu sergi gelecek nesillere intikal etmesi amacı ile Cumhuriyet Müzesine hediye edilecektir.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz