reklam

Haberler
Mart 2004

"Bedene inatçı yaklaşımlar" Resim Sergisi A Sanat'ta Açılıyor

Ressam Erdinç Ünlü'nün "Bedene İnatçı Yaklaşımlar" adlı kişisel resim sergisi,
2 Mart 2004 Salı günü, "A Sanat - Nişantaşı Kültür Merkezi" nde açılıyor.
Sergi 18 Mart 2004 gününe kadar gezilebilecek.

Erdinç Ünlü'nün resim sergisi, İstanbul'un seçkin sanat mekânlarından Nişantaşı A Sanat'ta açılıyor. "Bedene İnatçı Yaklaşımlar" adlı sergi, 2 Mart 2004 Salı günü açılacak ve iki hafta boyunca izlenebilecek.Sergide Erdinç Ünlü'nün "beden" resimleri yer alacak.

Erdinç Ünlü sağlam tekniği olan bir figür ressamı. O, günümüzdeki yapay ve zorlama uslûp arayışlarına karşı duruyor. Resimlerinde klâsik estetik anlayışıyla, çağdaş pentür normlarını bir arada kullandığını ve tema olarak da insan bedenlerini seçtiğini belirtiyor. Sanatçı; "Bütün resimlerimde klâsik öğelerle modern öğeleri iç içe kullanıyorum" diyor ve ekliyor :
"Klâsik resmi de "mış" gibi yapmıyorum! Gerektiğinde insan teni duygusunu verebilmek için tuvale 200 kat boya sürüyorum.Resmin klâsik ustalarının kullandığı glaze tekniğini uyguluyorum."

Sanatçının amacı Rönesans sonrasının klâsik-barok estetiği ve ustalığıyla, Picasso sonrası modern sanatın her türlü biçim anlayışı ve serbest tuşe anlayışını yani çağdaş pentür normlarını aynı resim düzleminde kullanarak izleyiciye sıra dışı, yüksek tatlar sunmak ve ortaya çıkacak bir reaksiyonun izlerini sürmek ki bu bir anlamda sanatçının uslûp arayışlarının karşısında durduğunun bir ifadesidir. Sanatçının sözleriyle yinelersek:
"Farklı estetik anlayışlarının aynı resim düzleminde birbiriyle çarpıştırılması sonucu açığa çıkan gerilim, bunu gerçekleştirirken ve sonrasında izlerken hissettiklerim, benim sanat yapma nedenimdir.

Onun resimlerinde cinsellikten soyutlanmış insan bedenlerinin estetiği ve duygusallığıyla doğalın sınırlarında geziniyoruz.

Sanatçının özgeçmişi :
Erdinç Ünlü Çanakkale doğumlu.Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümündeki eğitiminin ardından girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü Özer Kabaş atölyesinden 1992 yılında mezun oldu, yüksek lisans bölümünde ve Roma'daki etüdleriyle sanat bilgisini pekiştirdi. 2000 Tekel Resim Yarışmasında ödül aldı, birçok karma sergiye katıldı, sanatçı arkadaşlarıyla Kooperatif adıyla bir mesleki dayanışma platformu kurdu, koleksiyonlarda eserleri yer almakta. "Kent Ozanları" grubunda adına yer verilen sanatçının bir renkli özelliği de sözleri ve müziği kendisine ait besteleridir. Erdinç Ünlü kendisi gibi sanat camiasından değerli bir tiyatro sanatçımızla evlidir.

Adres: A Sanat ; Valikonağı Cad. No: 85 Nişantaşı İstanbul 
Tel: 0 212 234 73 74 
Fax: 0 212 234 73 72 
E - Posta:[email protected]
Web: www.asanat.com.tr

Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz