reklam

Haberler
Temmuz 2004

Mizahın ustası göçtü

Türk karikatürünün büyük ustası Oğuz Aral, tatil için geldiği Bodrum'da dün kalp krizi sonucu 68 yaşında hayatını kaybetti.

Türk karikatürünün duayeni ve Gırgır mizah ekolünün yaratıcısı Oğuz Aral, Bodrum'da kalp krizi sonucu 68 yaşında yaşama veda etti.

Tatil için geçen hafta Bodrum'a gelen Aral, Torba Kaynar mevkiindeki Kervasaray Otel'e yerleşti. Üç gün önce arkadaşı Teoman Ermete ile yemek yedikten sonra fenalaşan Aral, ambülansla Özel Bodrum Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorlar kalp rahatsızlığı olan Oğuz Aral'ın kalbine pil takılmasını önerdi, ancak Aral bunu kabul etmedi. İki günlük tedavinin ardından taburcu edilen Aral, önceki akşam kalp krizi geçirdi ve yeniden hastaneye kaldırıldı. Aral, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Özel Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Erkan İnal, şu bilgileri verdi:

"Aral, dün (25 Temmuz 2004) akşam arka cidarındaki yaygın enfarktüs nedeniyle hastanemize getirildi. Kendisine hemen müdahale edildi. Ancak bu akşam (dün) saat 19:30 sıralarında multiorgan yetmezliği nedeniyle vefat etti."

Hastanede başından bir an olsun ayrılmayan Aral'ın arkadaşı Ermete acı haberi İstanbul'daki yakınlarına iletti. Aral'ın ölüm haberini alan çok sayıda arkadaşı hastaneye akın etti.

Gırgır'ın yaratıcısı
Silivri'de 1936'da doğan Aral, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nin üçüncü sınıfından ayrıldı. 1950'den sonra çeşitli dergi ve gazetelerde karikatür çizdi. Gün gazetesinde 'Gırgır' adıyla bir güldürü sayfası yaptı. 1972'de haftalık dergiye dönüştürdüğü Gırgır'da birçok karikatürcü yetiştirdi. Gırgır, 1980'lerde 500 bin tirajla dünyanın en çok satan üçüncü mizah dergisi oldu. 'Köstebek Hüsnü', 'Utanmaz Adam', 'Avanak Avni' gibi çizgi karakterleri milyonların sevgilisi olan Aral, tiyatro ve sinemada da boy gösterdi.
Radikal

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz